Sursa înțelepciunii

Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc, au o minte sănătoasă, şi slava Lui ține în veci” Psalm 111:10.

Este mare lucru să fii înțelept față de Dumnezeu. Frica de Domnul este începutul înțelepciunii. Aceasta este esența educației și este de mai mare importanță decât educația câștigată numai din cărți. Este bine și este esențial să obținem o cunoaștere a lumii în care trăim, dar dacă scoatem veșnicia din calcul vom avea un eșec pe care nu-l vom putea recupera niciodată. Va fi ca și cunoașterea câștigată prin mâncarea fructului din pomul oprit…

Ce poate ști cel mai învățat om fără o cunoaștere a Cuvântului lui Dumnezeu? Fără educația găsită în Scriptură, cum va ajunge în lumea viitoare în care vom intra în prezența lui Dumnezeu și vom vedea fața Sa? Nimic din înțelepciunea lumii acesteia, cunoașterea câștigată din cărți, nu prezintă o temelie sigură și adevărată pe care putem construi pentru veșnicie. Nimic în afară de pâinea care coboară din cer nu poate satisface foamea spirituală.” Căci Pâinea lui Dumnezeu este aceea care se pogoară din cer, şi dă lumii viața.”… Cuvintele, pe cari vi le-am spus Eu, sunt duh și viață” (Ioan 6:33, 63)… Atunci când mâncăm cuvintele lui Hristos mâncăm pâinea vieții, care ne dă vitalitate spirituală.

Cuvântul singurului Dumnezeu adevărat este infailibil; înțelepciune infinită, sfințenie, putere și dragoste sunt combinate pentru a ne indica standardul prin care Dumnezeu măsoară caracterul. Cuvântul lui Dumnezeu definește atât de clar legile împărăției Sale încât nimeni nu trebuie să meargă în întuneric. Legea Sa este  transcrierea caracterului Său. Este standardul pe care trebuie să-l atingă toți cei care vor intra în împărăția lui Dumnezeu. Nimeni nu trebuie să meargă în nesiguranță… Legea lui Dumnezeu nu este abolită. Ea va exista prin veacurile veșnice. Prin moartea lui Hristos ea a fost mărită, iar păcatul a fost expus în adevărata lui lumină.

Ce mântuire este descoperită în legământul prin care Dumnezeu a promis că va fi Tatăl nostru, singurul Său Fiu Mântuitorul nostru și Duhul Sfânt Mângâietorul, Sfătuitorul și Cel ce ne sfințește! Nu este sigur să ne așezăm picioarele pe o altă temelie.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *