Cei mai fericiți oameni

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse, şi desfătări veşnice în dreapta Ta” Psalmi 16:11.

Să nu vă gândiți că atunci când mergeți cu Isus trebuie să mergeți în umbră. Cei mai fericiți oameni din lume sunt cei care se încred în Isus și fac cu bucurie voia Sa. Oboseala și nemulțumirea sunt alungate din viețile celor care Îl urmează… Ei pot întâmpina necazuri și încercări, dar viețile lor sunt pline de bucurie; pentru că Hristos merge lângă ei și prezența Sa face calea luminoasă…

Când te trezești dimineața, trezește-te cu lauda lui Dumnezeu pe buzele tale, și când mergi la lucru, mergi cu o rugăciune către Dumnezeu pentru ajutor… Așteaptă [să primești] o frunză din pomul vieții. Aceasta te va calma și te va însufleți, umplându-ți inima cu pace și bucurie. Concentrează-ți gândurile asupra Mântuitorului. Îndepărtează-te de agitația lumii și stai în umbra lui Hristos. Atunci, în mijlocul zarvei trudei și luptei zilnice, puterea ta va fi reînnoită. Este categoric necesar pentru noi să ne așezăm câteodată și să ne gândim la Mântuitorul care a coborât din cer, de la tronul lui Dumnezeu, ca să ne arate ce pot deveni ființele omennești dacă își unesc slăbiciunea lor cu puterea Lui. După ce am dobândit o reînnoire a puterii prin comuniune cu Dumnezeu, putem merge pe drumul nostru bucurându-ne, lăudându-L pentru privilegiul de a aduce razele dragostei lui Hristos în viețile celor pe care-i întâlnim…

Ființele inteligente ale cerului așteaptă să coopereze cu instrumentele omenești, ca lumea să poată vedea ce pot deveni ființele omenești prin unirea cu divinul. Cei care își consacră trupul, sufletul, și duhul în slujba lui Dumnezeu vor primi pemanent o nouă înzestrare a puterilor fizice, mintale și spirituale. Resursele nelimitate ale cerului sunt dispoziția lor. Hristos le dă viață din viața Sa. Duhul Sfânt pune la lucru cele mai înalte energii pentru a lucra în minte și în inimă. Prin harul dat nouă, noi putem obtine biruințe care, din cauza defectelor noastre de caracter și micimii credinței noastre, puteau să ni se pară imposibile.

Fiecăruia din cei care se oferă pe sine Domnului pentru slujire, nereținând nimic pentru sine, îi este dată  putere pentru dobândirea de rezultate nemăsurate.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de  Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Traducere: Dia Dospinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *