Alegerea divină

”De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată” 2 Petru 1:10.

Aceasta este singura alegere despre care vorbește Biblia. Căzuți în păcat noi putem să devenim părtași ai naturii divine si să ajungem la o cunoștință cu mult peste orice studiu științific. Prin împărtășirea cu trupul și sângele Domnului nostru crucificat, vom câștiga viața veșnică. În capitolul șase din Ioan citim: ”Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, are viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi” (Ioan 6: 54). ”Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele, pe care vi le-am spus Eu, sunt duh şi viață”(v.63).

Nimeni nu trebuie să piardă viața veșnică. Toți cei care aleg zilnic să învețe de  la Învățătorul ceresc, vor face  ca alegerea și chemarea lor să fie sigure. Să ne umilim inimile înaintea lui  Dumnezeu si să continuăm să cunoaștem pe Cel ce este viața veșnică.

”De aceea, fraţilor, căutaţi cu atît mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată.  În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belşug intrare în Împărăţia vecinică a Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos”(2 Petru 1:10,11).

Aceste cuvinte constituie asigurarea de viată a fiecăruia. Nu e o poliță de asigurare în urma căreia altcineva să beneficieze după moartea noastră, ci una care ne asigură o viată măsurabilă cu viața lui Dumnezeu, chiar viața veșnică. O, ce asigurare! Ce speranță! Să arătăm lumii că suntem în căutarea unei patrii mai bune, una cerească. Cerul a fost făcut pentru noi și noi vrem să fim acolo. Nu ne putem permite să îngăduim ca ceva să ne despartă de Dumnezeu și de cer. În această viată trebuie să fim părtași ai naturii divine. Frați și surori avem doar o viață de trăit. Să fie o viață de virtute, o viață ascunsă cu Hristos în Dumnezeu!

Uniți să ne ajutăm unii pe alții pentru a obține un caracter desăvârșit. În vederea îndeplinirii acestui scop trebuie să încetăm cu critica. Înainte și tot înainte putem avansa spre desăvârșire până când, în sfârșit,  ni se va deschide larg intrarea în  împărăția cerească.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Traducere: Dia Dospinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *