O legătură vie cu un Dumnezeu viu

CoverʺCăci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeuʺ 1 Corinteni 3:9.

Noi trebuie să avem o dependență vie de un Dumnezeu viu. Și acolo unde există o legătură vie cu un Dumnezeu viu, Hristos locuiește în inimă prin credință vie, și agentul uman lucrează după viața lui Hristos. El va schimba viața și caracterul nostru, vorbind cuvintele pe care le vorbește Hristos, dezvăluind caracterul pe care îl dezvăluie Hristos. Și dacă vin încercări peste noi nu vom manifesta un spirit de răzvrătire. Ocazii se vor prezenta singure fiecăruia dintre noi, pentru că vedem apăsare și asprime și pentru că vedem poveri care ar fi aruncate asupra noastră, și lăsăm eul să vină și să se prezinte.

Noi lăsăm eul să apară. Noi vrem să punem necazurile la locul lor, dar unde e acesta? Hristos spune tuturor celor trudiți și împovărați:ʺVeniți la Mine.ʺ Și.. ʺÎnvățați de la Mine, căci Eu  sunt blând și smerit cu inima.ʺ Și în ciuda apăsării conflictului  prin care trebuie să trecem, dacă acceptăm adevărul de origine cerească, se dă pe față blândețe și smerenie la fiecare pas.  Ascundeți-vă în Isus Hristos. Viața noastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, deci nu ne putem permite să lăsăm nici o pasiune să controleze cuvintele sau acțiunile noastre, ci trebuie să păstrăm exemplul Mântuitorului tot timpul în fața noastră și trebuie să facem exact ceea ce ar fi făcut Isus în situații similare. Nu trebuie să fim răzbunători.

Lucrarea care stă acum în fața noastră trebuie clar înțeleasă. Este o lucrare  de îndurare, de dragoste,  o lucrare făcută exact după învățăturile lui Hristos. Exact așa cum a lucrat Hristos. El spune că un om bogat a plecat  într-o călătorie lungă și a dat fiecăruia lucrarea lui de făcut. Agentul omenesc trebuie să coopereze cu divinul. Fiecăruia lucrarea lui,  și aceasta este lucrarea lui Hristos. Nu este lucrarea omului. El nu trebuie să simtă că tot ce are de făcut e să participe cu eul său individual. Nu, este un câmp cu mult mai mare. El trebuie să se ocupe ʺpână ce Mă întorcʺ și ce înseamnă să se ocupe? Să fim împreună lucrători cu Dumnezeu. De aceea, este de cea mai mare importanță să înțelegem în mod clar ce înseamnă să fim împreună lucrători cu Dumnezeu.

Trebuie să fim pătrunși de Duhul lui Hristos. Nu putem lucra cu Dumnezeu numai cu mintea sau educația. Nu putem cumpăra harul lui Dumnezeu cu bani. Nu-l putem cumpăra cu elocvență, nu-l putem cumpăra cu puterea minții noastre. Totul începe cu Dumnezeu… Trebuie să folosim cea mai bună cunoștință pe care o avem și să înțelegem responsabilitatea pe care o avem. Să lăsăm lumina noastră să lumineze prin noi către cei care sunt în jurul nostru și făcând astfel facem lucrarea lui Dumnezeu. – Manuscris 11, 17 februarie 1894, ʺIsaia 58.ʺ

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *