Fii cinstit cu alții și cu Dumnezeu

ʺCi să ai o greutate adevărată şi dreaptă, să ai o efă adevărată şi dreaptă, pentruca să ai zile multe în ţara pe care ţi -o dă Domnul, Dumnezeul tăuʺ. Deuteronom 25:15.

Cel mai bine este să fii cinstit cu ceilalți oameni și cu Dumnezeu. Depinzi  de Hristos pentru fiecare favoare de care te bucuri. Depinzi de El pentru viața viitoare, nemuritoare și nu-ți poți permite să nu ai respect pentru răsplătire. Cei care își dau seama de dependența lor de Dumnezeu vor simți că trebuie să fie cinstiți cu ceilalți și mai presus de toate trebuie să fie cinstiți cu Dumnezeu de la care vin toate binecuvântările vieții. Ocolirea poruncilor pozitive ale lui Dumnezeu privind zecimile și darurile este înregistrată în cărțile din ceruri ca jaf față de El.

Nici unul  dintre cei care sunt necinstiți față de Dumnezeu sau față de alte persoane nu poate prospera cu adevărat… Domnul ne-a cumpărat cu sângele Său cel prețios și datorită harului și îndurării Sale putem spera în marele dar al mântuirii. Și suntem îndemnați să facem dreptate, să iubim mila  și să umblăm smeriți cu Dumnezeul nostru. Cu toate acestea Domnul declară:ʺM-ați jefuit, voi, întreaga națiune.ʺ Când  suntem nedrepți cu alții sau cu Dumnezeu, noi disprețuim autoritatea lui Dumnezeu și ignorăm faptul că Hristos ne-a cumpărat cu viața Sa.

Lumea jefuiește pe Dumnezeu de planul Său pe deplin. Cu cât le dă mai multă bogăție, cu atât mai mult oamenii o  pretind ca fiind a lor, pentru a fi folosită cum le place. Dar cei care pretind a fi urmași ai lui Hristos trebuie să urmeze obiceiurile lumii? Trebuie să ne pierdem pacea conștiinței, comuniunea cu Dumnezeu și prietenia cu frații și surorile noastre doar pentru că  nu dedicăm cauzei Sale partea pe care El a spune că e a Sa?

Fie ca cei care pretind că sunt creștini să păstreze în minte faptul că ei lucrează cu un capital care le-a fost încredințat de Dumnezeu și că li se cere să urmeze cu credincioșie instrucțiunile Scripturii în ce le privește. Dacă inima ta este în relație bună cu Dumnezeu nu vei deturna bunurile Domnului pentru a le investi în întreprinderile tale egoiste. – Review and Herald 17 decembrie 1889.

Devoționalul face parte din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *