Capitolul 48 – Judecata – prima parte

Felix, el însuși judecătorul lui Pavel, tremura în timp ce apostolul îi predica despre „neprihănire, înfrânare și judecata viitoare.” Doar pentru o clipă, doctrina judecății a fost întipărită atât de îndeaproape de simțurile lui împietrite, încât a tremurat la gândul de a se înfățișa el însuși în fața Judecătorului tuturor.

Poți să iei un cărbune aprins din foc și, manevrându-l ușor, să-l arunci dintr-o mână în alta fără să-ți arzi degetele. Dar dacă îl apuci strâns, atunci te arde. Mulțimile țin doctrina judecății atât de ușor încât are puțin efect asupra vieții lor de zi cu zi. La modul general, ele cred într-o zi a socotelilor, dar nu o țin suficient de ferm pentru a-și arde calea în inimă și în viață.

Înțelegi cu ușurință adevărul că lumea va fi judecată. Este posibil să simți chiar satisfacția pe care și-a exprimat-o Psalmistul atunci când a văzut că răul nu va triumfa întotdeauna, iar lucrătorii nelegiuirii nu vor putea corupe judecata în ziua lui Dumnezeu. Dar gândurile tale trebuie să aducă chestiunea mai aproape de tine decât atât.

„Fiecare dintre noi are să dea socoteală despre sine însuși lui Dumnezeu.” Nu doar lumea în general și nu doar cei răi care au trăit în desfrânare, ci „fiecare dintre noi.” Nu ca membru al bisericii, sau în familia ta, ci singur și izolat vei întâlni raportul care se păstrează în cărțile cerului. Ce vor spune ceilalți oameni? Are vreo importanță pentru tine? Îți este teamă de a-L urma pe Domnul din cauza oprobriului lui Hristos? Ce valoare are înregistrarea pe care o poate scrie lumea când cărțile cerului înregistrează povestea vieții tale?

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *