Capitolul 38 – Viața în Hristos

„Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.” Mulți acționează și vorbesc ca și cum Hristos ar fi încă mort. Da, El a murit; dar a înviat și trăiește în veci. Noi avem un Mântuitor înviat. Ce face moartea lui Hristos pentru tine? Te împacă cu Dumnezeu. El a murit, Cel drept pentru cel nedrept, pentru ca să te poată aduce la Dumnezeu. Acum reține! Moartea lui Hristos este cea care te aduce la Dumnezeu. Ce te ține acolo? Viața lui Hristos. Ești mântuit prin viața Lui. Ține minte aceste cuvinte: „Când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.”

Viața lui Hristos a fost o viață fără păcat și, prin urmare, mormântul nu a putut avea nicio putere asupra Lui. Aceeași viață este cea pe care o ai atunci când crezi în Fiul lui Dumnezeu. Dă păcatele tale Domnului și, în locul lor ia acea viață fără păcat.

Viața lui Hristos este putere divină. În timpul ispitei biruința este deja câștigată. Când Hristos rămâne în tine, atunci ești îndreptățit prin credință și ai viața Lui care locuiește în tine. Dar în acea viață El a obținut biruința asupra tuturor păcatelor, așa că biruința este a ta înainte ca ispita să apară. Când Satana vine cu ispita lui, el nu are nicio putere, pentru că tu ai viața lui Hristos, iar acea viață din tine îl respinge pe Satana de fiecare dată. O, ce gând glorios, că există viață în Hristos și că poți să o ai! Cei neprihăniți vor trăi prin credință, pentru că Hristos trăiește în ei.

„Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.” 

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *