Capitolul 32 – Nu uita să mănânci

„Nu uita să mănânci! Desigur, n-aș putea uita asta nici dacă aș încerca”, spune Ernest, „pentru că îmi place prea mult. Și apoi, începe să mă doară capul și mă simt slab și leșinat dacă trebuie să ratez chiar și o singură masă. Nu pot să lucrez și nu pot trăi deloc fără să mănânc, așa că nu cred că există un pericol prea mare să uit să mănânc.”

Da, dar ascultă puțin. Știi că devii mâncarea pe care o mănânci? Dacă mănânci mâncare bună, hrănitoare, vei deveni puternic și sănătos, dar dacă mănânci mâncare proastă, putredă, devii slab și bolnav și, în cele din urmă, mori. Chiar și cele mai bune legume, fructe și pâine, pe care le puteți găsi pe piață nu te pot construi să te facă să devii o persoană perfectă. Ele pot permite să trăiești o viață sănătoasă din punct de vedere fizic, dar nu îți pot face viața să dureze mai mult decât cel mult câțiva ani. Atunci puterea sa este toată cheltuită, iar viața ta s-a dus cu totul.

Dumnezeu spune că nu poți trăi doar cu pâine, ci trebuie să ai și Pâinea Cerească în fiecare zi. Pâinea pământească, ca și toate lucrurile pământești, nu are viață în sine, ci trece curând. Ea nu are viață pe care să ți-o dea. Dar Pâinea Vieții din ceruri este atât de plină de viață încât îți poate da viață – chiar și viață veșnică. Dacă o mănânci în fiecare zi, ea te va face să crești perfect, ca Isus, astfel încât vei dori să faci numai lucruri pure și bune; și îți va da și puterea de a le face. Știți că nu primești asta de la pâinea pământească. Încerci iar și iar să faci ceea ce este corect, dar nu poți.

Va ploua Dumnezeu această Pâine din cer pentru tine în fiecare în fiecare zi, așa cum a făcut cu mana pentru israeliți? Nu, pentru că El deja ți-a trimis-o, iar ea este la îndemâna ta.

Dumnezeu spune că vei găsi toată Pâinea cerească de care poți avea nevoie – în Biblia ta! Cuvintele pe care le vezi în Biblia ta nu sunt aceleași cuvinte fără viață pe care le citești în alte cărți. Isus  spune că cuvintele din Biblie sunt pline de viață – viața Lui. Și El spune: „Eu sunt Pâinea vie, care s-a pogorât din cer.” 

Nu vezi că din moment ce viața lui Isus este în aceste cuvinte, poți avea pe Isus, Pâinea din cer, doar hrănindu-te cu aceste cuvinte? Poți să le mănânci și să le faci parte din tine însuți, citindu-le în fiecare zi și crezând că ele sunt cuvintele Tatălui tău ceresc care îți vorbește; iubindu-le și crezând că prin ele Isus intră în inima ta.

Și când Isus este în inima ta, cuvântul Său puternic, care a creat pământul și întregul univers, nu te va feri de păcat și nu te va întări să spui cuvinte bune și să faci acte de iubire? Tu spui: „Păi, cum poate Isus să vină în inima mea cu Cuvântul Său? Cum pot să mă hrănesc cu El hrănindu-mă cu Cuvântul Său?” Aceasta este o întrebare la care nu pot răspunde. Nu știu cum se poate întâmpla acest lucru. Dar nu trebuie să știi cum se face. Isus spune că El o va face. Nu este de ajuns? Tu știi că El a făcut-o și trăiește în fiecare zi în inima ta în timp ce mănânci cuvintele Lui.

Oh, prețuiește-ți Biblia! Iubește-o și citește-o ca pe nicio altă carte. Spun din nou: Nu uita să mănânci Pâinea vieții în fiecare zi. Ai nevoie de ea mult mai mult decât de hrana pământească. Hrănindu-te cu ea o dată pe săptămână nu te va ține în viață pentru cer, așa cum nici mâncând mâncarea pământească o dată pe săptămână te va ține în viață pentru pământ. Așadar, NU UITA SĂ MĂNÂNCI!

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *