Capitolul 26 – De ce te-ai îndoit? – prima parte

Biblia îl prezintă pe Isus ca pe Unul care „ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui.” Evrei 1:3. Acest cuvânt nu numai că are puterea de a susține, ci „vă poate zidi sufletește și vă poate da moștenirea împreună cu toți cei sfințiți.” Fapte 20:32.

Un exemplu al puterii de susținere a cuvântului lui Hristos este dat în Matei 14:25-32. Ucenicii se aflau pe marea învolburată, când au fost uimiți de apariția lui Isus care umbla pe apă. Atunci când Isus i-a liniștit cu cuvintele: „Îndrăzniți, Eu sunt; nu vă temeți!”, Petru a spus: „Doamne, dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape.” Și El i-a zis: „Vino!”

Petru a răspuns imediat la cuvântul „Vino” și „a început să umble pe ape pentru a merge la Isus.” Unii ar putea presupune în grabă că apa a fost cea care l-a ținut pe Petru în picioare; dar o mică meditare va arăta că că nu a fost așa. Este contrar naturii ca apa să țină un om pe ea; și citim că, atunci când Petru „a văzut că vântul era tare, s-a temut și, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!”. Îndată Isus a întins mâna, l-a apucat și i-a zis: „Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”

Dacă apa ar fi fost cea care îl susținea, el nu ar fi ar fi început să se scufunde; căci apa era la fel și acolo unde s-a scufundat, așa cum era și acolo unde mergea. Așa că atunci când ne amintim de cuvintele lui Isus: „Pentru ce te-ai îndoit?” știm că atunci când Petru a mers pe apă, cuvântul lui Isus a fost cel care l-a susținut. Cuvântul „Vino” a fost cel care l-a adus și numai atunci când s-a îndoit de acel cuvânt a început să se scufunde.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *