01 aprilie – Decadență

Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ și că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. Geneza 6:5

Acest pasaj biblic descrie o stare de decadență extremă care a cerut o intervenție promptă din partea lui Dumnezeu, potopul universal. Decadența trebuia oprită cumva nu atât de mult printr-o măsură de pedeapsă pentru comportamentul deviant al antedeluvienilor, ci ca o măsură de protecție a creației în ansamblu, dar mai ales a omului ca specie. Decadența pune în pericol continuarea vieții și activității normale a societății omenești, iar atunci când atinge cote paroxistice, Dumnezeu nu lasă lucrurile să degenereze și să scape de sub controlul Său. Sodoma și Gomora au constituit un alt asemenea moment critic, iar sfârșitul veacului va reedita acest lucru.

Care sunt domeniile în care decadența actuală a societății dă semne că lucrurile pot lua o întorsătură proastă pentru lumea actuală? Ce rol ar putea îndeplini biserica în acest proces regresiv, pentru a atenua deprecierea calității morale a societății decadente în care ne aflăm? În ce măsură însăși biserica poate fi antrenată în cursul descendent al lucrurilor? În ce măsură propria mea viață religioasă este afectată de decadența morală din jur? Cum aș putea interveni în mod eficient pentru însănătoșirea morală a lumii din jurul meu? Care îmi este viziunea în acest domeniu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *