Trăind prin credință – 18 – Îndreptățirea prin credință – prima parte

”Tot ce nu vine din încredințare [credință, l. engleză] e păcat.” Romani 14:23

Credința vine de la Dumnezeu și nu de la noi înșine (Efeseni 2:8); de aceea tot ceea ce nu este de la Dumnezeu este păcat.

Tot ceea ce este de la Dumnezeu este neprihănire: credința este darul lui Dumnezeu: și tot ceea ce este din credință este, prin urmare, neprihănire, la fel de sigur cu „tot ceea ce nu vine din încredințare este păcat”.

Isus Hristos este Autorul și Desăvârșitorul credinței (Evrei 12:2), iar cuvântul lui Dumnezeu este canalul prin care aceasta vine și mijlocul prin care acționează. Căci „credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17. Acolo unde nu există cuvânt al lui Dumnezeu nu poate exista credință.

Cuvântul lui Dumnezeu este cel mai substanțial și cel mai puternic lucru din univers. El este mijlocul prin care au fost create toate lucrurile. El poartă în sine puterea creatoare. Căci ” Cerurile au fost făcute prin Cuvântul DOMNULUI cerurile și toată oștirea lor, prin suflarea gurii Lui”. „Căci El zice și se face; poruncește și ce poruncește ia ființă.” Psalm 33:6, 9. Și când această lume a fost astfel făcută, iar întunericul acoperea adâncul, „Dumnezeu a zis: „Să să fie lumină: Și a fost lumină”.

Cuvântul lui Dumnezeu se împlinește de la sine și de la sine se împlinește voia lui Dumnezeu în tine, pe măsură ce îl primești așa cum este în adevăr, cuvântul lui Dumnezeu. „Când ați primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-ați primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci așa cum și este în adevăr ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi care credeți.” 1 Tesaloniceni 2:13. Astfel, pentru a primi cuvântul lui Dumnezeu; să îi predai inima ta pentru ca el să lucreze în viața ta; aceasta este credință autentică, aceasta este credința adevărată. Aceasta este credința prin care poți fi îndreptățit, făcut într-adevăr neprihănit. Pentru că prin ea însăși voința lui Dumnezeu, așa cum este exprimată în propriul Său cuvânt, este împlinită în viața ta prin cuvântul creator al Celui care a vorbit. Aceasta este lucrarea credinței. Aceasta este neprihănirea – fapta dreaptă – a lui Dumnezeu, care este prin credință. Astfel, „Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.” Astfel, caracterul, neprihănirea, lui Dumnezeu se manifestă în viața ta, eliberându-te de sub puterea păcatului, spre mântuirea sufletului tău în neprihănire.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *