Ziua 38 – Liber ca pasărea cerului – partea a patra

Am văzut că „poruncile sunt fără margini.” Cât de mari? La fel de mari ca și viața lui Dumnezeu. Prin urmare, libertatea, sau „locul larg” în care poți umbla atunci când cauți legea lui Dumnezeu, este lărgimea minții lui Dumnezeu, care cuprinde universul. Aceasta este „libertatea glorioasă a copiilor lui Dumnezeu”. „Poruncile Lui nu sunt grele”, ci dimpotrivă, sunt viață și libertate pentru tine, pe măsură ce accepți „că adevărul este în Isus”. Dumnezeu nu ți-a dat un duh de robie, ci te-a chemat la libertatea de care El Însuși se bucură; pentru că atunci când credem în cuvântul Său, suntem copiii Săi – „moștenitori ai lui Dumnezeu și  moștenitori împreună cu Isus Hristos.”

Numai Duhul lui Dumnezeu poate da o astfel de libertate. Nici o persoană nu o poate da și nici o putere pământească nu o poate lua. Am văzut că nu o poți obține prin propriile eforturi de a păzi legea lui Dumnezeu. Cele mai mari eforturi omenești nu pot avea ca rezultat decât robie. De aceea, atunci când guvernele civile adoptă legi care cer să urmezi un anumit obicei religios, ele nu fac decât să forjeze cătușe pentru tine; pentru că religia prin lege înseamnă o religie prin putere pur umană. Nu atunci când încerci să faci ce este bine ești liber, ci atunci când, de fapt, faci ce este bine. Dar nu poți face ce este bine dacă faptele nu sunt lucrate în tine de Dumnezeu Însuși.

Libertatea pe care ți-o dă Hristos este libertatea sufletului. Este libertatea față de robia păcatului. Aceasta, și numai aceasta, este adevărata libertate religioasă. Ea nu se găsește nicăieri decât în religia lui Isus Hristos. Când ai această libertate, ești liber chiar și într-o celulă de închisoare. Sclavul care o are este infinit mai liber decât stăpânul său crud, chiar dacă stăpânul este un rege. Cine este cel care nu-și dorește o libertate care să fie ceva mai mult decât un nume?

Și acum încă un cuvânt de încurajare pentru tine, dacă ești robul păcatului, ești disperat din cauza robiei tale și ești descurajat din cauza eșecului încercărilor tale repetate de a scăpa. Libertatea este a ta, dacă vrei să o iei. Citește din nou cuvintele lui Hristos, care sunt cuvinte vii astăzi:

„Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine; căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociți; El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia și prinșilor de război izbăvirea.” Isaia 61:1, 2.

Ce este aceasta? Libertatea a fost deja proclamată. Ușile închisorii sunt deja deschise, iar tu trebuie doar să crezi asta și să ieși, crezând continuu acest lucru. Hristos proclamă astăzi libertatea pentru tine, pentru că El a rupt lațul și a dezlegat legăturile. Psalm 116:16. El îți spune că a deschis ușa închisorii tale, ca să poți umbla în libertate, dacă vrei să umbli numai prin credința în El. Credința este cea care îți deschide ușa atunci când ești închis în păcat. Crede în cuvântul Lui, declară-te liber în numele Lui, și apoi, prin credință umilă, rămâi ferm în libertatea prin care Hristos te-a făcut liber. Atunci vei cunoaște binecuvântarea asigurării:

„Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” Isaia 40:31.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *