Ziua 36 – Liber ca pasărea cerului – partea a doua

Păcatul înseamnă robie. Isus a spus: „Adevărat, adevărat vă spun, că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului.” Ioan 8:34. Nu numai că ești în robie, dar ești și în închisoare. Apostolul Pavel spune: „Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduința să fie dată celor care cred, prin credința în Isus Hristos. Înainte de venirea credinței, noi eram sub paza legii, închiși pentru credința care trebuia să fie descoperită.” Galateni 3:22, 23. Cuvântul „închis” înseamnă „închis împreună”. Toți păcătoșii sunt în robie, închiși împreună în închisoare, condamnați la muncă grea.

Sfârșitul păcatului este moartea. Iacov 1:15. În consecință, nu ești doar închis în închisoare, condamnat la o muncă grea și neprofitabilă, dar ai frica de moarte în permanență înaintea ta. De la aceasta te eliberează Hristos. Vezi Evrei 2:14, 15. „Căci El privește din înălțimea sfințeniei Lui; Domnul privește din ceruri pe pământ; ca să audă gemetele prinșilor de război și să izbăvească pe cei ce sunt pe moarte.” Psalm 102:19, 20. Hristos spune: „Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi.” Ioan 8:36. ”Deci dacă Fiul vă eliberează, veţi fi cu adevărat liberi.” NTLR

„Cu adevărat liber”. Cu ceea ce ai învățat deja din Isaia 61:1, poți înțelege cu ușurință plinătatea acestei libertăți. Imaginează-ți o pasăre care a fost prinsă și închisă într-o colivie. Ea tânjește după libertate, dar gratiile crude fac acest lucru imposibil. Apoi, ușa este deschisă. Pasărea vede acest lucru, dar de atâtea ori a fost înșelată în încercările sale de a-și câștiga libertatea, încât ezită. Sare în jos și constată că închisoarea este într-adevăr deschisă, tremură o clipă de bucurie la gândul libertății, apoi își întinde aripile și zboară cu un extaz care nu poate fi cunoscut decât de cineva care a fost captiv. „Liber cu adevărat!” La fel de liber ca pasărea cerului.

Aceasta este libertatea cu care Hristos îl eliberează pe cel care a fost rob al păcatului. Psalmistul a avut această experiență și a spus: „Sufletul ne-a scăpat ca pasărea din lațul păsărarului, lațul s-a rupt și noi am scăpat”. Psalm 124:7. Aceasta este experiența fiecăruia dintre noi care Îl acceptă cu adevărat și fără rezerve pe Hristos.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *