Ziua 31 – Eva nu L-a crezut pe Dumnezeu – prima parte

Dacă Eva ar fi crezut cuvântul lui Dumnezeu, ea nu ar fi păcătuit niciodată.

Da, atâta timp cât Eva credea cuvântul lui Dumnezeu, ea nu ar fi putut păcătui. Dacă vă veți gândi la acest lucru, veți fi de acord că este adevărat.

Ea a avut cuvântul lui Dumnezeu exprimat în mod clar: „Din pomul din cunoștinței binelui și răului să nu mănânci; căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit”.

Satana a venit cu noul său cuvânt, cu argumentele sale și cu persuasiuni: „Hotărât că nu veți muri, dar Dumnezeu știe că, în ziua în care veți mânca din el, vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul.”

Dacă Eva ar fi spus: „Nu; Dumnezeu a spus că nu trebuie să mănânc din acel pom. A spus că în ziua în care voi mânca din el voi muri. Eu îl cred pe Dumnezeu. Nu pretind că-L înțeleg, dar El înțelege. Voi  avea încredere în El. Nu voi mânca din acel pom.” Dacă ar fi făcut acest lucru, ea nu ar fi păcătuit niciodată. Și atâta timp cât ea continua să creadă, ea nu ar fi putut păcătui.

Așadar, este veșnic adevărat că, dacă Eva ar fi crezut pe Dumnezeu, ea nu ar fi păcătuit niciodată. Și atâta timp cât ea ar fi crezut pe Dumnezeu, nu ar fi putut păcătui. Și la fel și în cazul lui Adam.

Acum, acest lucru este la fel de adevărat și astăzi cum a fost în acea zi; și este la fel de adevărat pentru tine astăzi cum a fost pentru Eva în acea zi.

Astăzi, dacă Îl crezi pe Dumnezeu, nu vei păcătui; și atâta timp cât crezi pe Dumnezeu, nu poți păcătui. Acest principiu este veșnic, și este la fel de valabil și astăzi cum a fost la început. Și Hristos în natura noastră umană l-a demonstrat.

Dar pentru aceasta este nevoie să credem cu adevărat pe Dumnezeu. Nu doar o pretenție de credință, care aparent acceptă un cuvânt al Domnului și apoi respinge un altul; care pretinde să creadă o afirmație a cuvântului  lui Dumnezeu, și se îndoiește de următoarea. Acest mod de trăi nu este deloc credință în Dumnezeu.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *