Ziua 30 – Puterea iertării – partea a patra

Când El vorbește neprihănirea lui Dumnezeu asupra ta, aceasta îndepărtează păcatul tău. Dumnezeu îndepărtează viața ta păcătoasă punând în locul ei propria Sa viață neprihănită. Aceasta este puterea iertării păcatului. Este „puterea unei vieți nesfârșite”.

Când primești viața lui Dumnezeu prin credință, începe viața ta creștină. Cum continui? În același mod în care ai început. „Astfel dar, cum ați primit deci pe Hristos Isus, Domnul, așa să și umblați în El.” Coloseni 2:6. Căci „cel neprihănit va trăi prin credință.” Secretul trăirii vieții creștine este pur și simplu să te ții de viața lui Hristos, pe care ai primit-o de la El atunci când ți-a iertat păcatele. Dumnezeu îți iartă păcatul îndepărtându-l. El te-a îndreptățit făcându-te evlavios. El împacă eul tău răzvrătit cu Sine, îndepărtându-ți răzvrătirea și făcându-te loial și ascultător.

Îți este greu să înțelegi cum poți avea viața lui Dumnezeu ca pe un fapt real? Ți se pare ireală pentru că o ai prin credință? Prin credință, bietul om paralizat a primit o viață și putere nouă. A fost puterea lui mai puțin reală? Nu a fost un fapt real că a primit putere? Nu poți înțelege acest lucru? Bineînțeles că nu, pentru că este o manifestare a „dragostei lui Dumnezeu care întrece orice cunoștință.” Dar poți să crezi și să îți dai seama de acest fapt și atunci vei avea eternitatea la dispoziție pentru a studia minunea acestui fapt. Citește din nou și din nou istorisirea vindecării omului paralizat și meditează asupra ei până când va deveni o realitate vie pentru tine. Apoi amintește-ți că „acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu și, crezând, să aveți viață în Numele Lui.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *