24 octombrie – Seninătate

”În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate și încredere va fi tăria voastră.” Dar n-ați voit! Isaia 30:15

Cerul senin transmite ființei umane un mesaj de bine și frumos, de liniște și optimism. Seninătatea cerului se poate oglindi în gândurile și emoțiile noastre și se poate citi pe fața noastră și a celor de lângă noi. Se poate transmite în cuvinte și în tonul cu care sunt rostite cuvintele. Acest lucru le face bine celor care ne ascultă și sugerează atmosfera pozitivă a salvării din păcat, în acord cu textul citat mai sus.

Acest pasaj din Isaia conține o dezvăluire a planului lui Dumnezeu cu poporul Lui, dar, în ciuda bunelor intenții divine, Israel nu a vrut să umble pe calea ascultării de Dumnezeu.

Un spirit permanent de revoltă și împotrivire s-a manifestat de-a lungul secolelor de călăuzire și ocrotire, până când Dumnezeu a fost nevoit să aplice o corecție destul de aspră pentru a produce redresarea situației.

În planul inițial al lui Dumnezeu, salvarea lui Israel ar fi trebuit să se producă în condiții de liniște și odihnă, de seninătate și încredere, fără nori de furtună și fără vânturi năprasnice.

Ar fi fost ca o zi senină de dimineața până seara și chiar și peste noapte. Ce frumoasă este o noapte înstelată față de una în care nu se zărește nicio stea!

În intenția lui Dumnezeu, și salvarea noastră ar putea să se desfășoare fără momente de criză și fără încercări grele și dureroase, dar, dacă viața noastră are nevoie de îndreptări mai severe, Dumnezeu folosește în mod eficient furtunile încercărilor.

Se poate citi seninătatea divină și în privirile și pe fața mea? Sau este nevoie să răsară soarele și pe strada mea?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Seninătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *