146 – Pregătiți-vă să primiți binecuvântarea ploii târzii

Vă sfătuiesc dar eu, cel întemniţat pentru Domnul, să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o… până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos. Efeseni 4:1, 13

Mulți spun: ”I-am predat Domnului tot ce știu.” Nu este suficient. Ce trebuie să faci este să-I predai Lui tot ce știi și tot ce nu știi. Când Îi predai Lui numai ceea ce știi, au rămas multe lucruri pe care nu le știi; vor apărea multe situații și vei întâlni ceva foarte atrăgător și de dorit pentru tine, și dacă nu ai predat totul, ce va fi? Va fi luptă, dacă să predai acel lucru sau nu. Așa că vei fi permanent în apă fierbinte: sunt predat Domnului sau nu? Domnul vrea să ieși din apa fierbinte și să rămâi afară. Supune tot ce știi și tot ce nu știi. Dă-I Lui totul, fără nicio rezervă, și pentru acum, și pentru totdeauna.

Atunci nu îți va mai fi teamă de nimic; nu-ți va păsa dacă în clipa următoare vei ajunge pe fundul mării. Totul este predat; ești în mâinile Lui – și atunci ai ceva. Omul acela are ceva; ceva ce nu a avut niciodată, ceva ce nu poate obține până nu face exact acest lucru.

”Dorințele fixate asupra Lui”. Sunt dorințele tale fixate acolo, astfel încât El să aibă prioritate asupra lor? Ca El să fie Cel dintâi în toate? Fără nimic care să intervină, niciodată și în nicio situație? Este așa? Când cineva face așa, el a obținut ceva. Atunci pur și simplu aștepți călăuzirea lui Dumnezeu.

Atunci când Dumnezeu se va pregăti să reverse Duhul Său Cel Sfânt, nimic nu-L va împiedica. Dacă există ceva ce omul nu știa, ei bine, lucrul acesta a fost predat de mult. Poate să îi fie la fel de drag ca ochii din cap, dar a trecut cu mult timp în urmă, așa că nu există nimic între el și Domnul, iar Dumnezeu poate revărsa Duhul Sfânt oricând vrea. Aceasta este starea în care El vrea ca noi să fim.

General Conference Bulletin, p. 300. 301

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *