110 – Dacă nu este puterea lui Dumnezeu, nu este nici Evanghelia

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Efeseni 2:8

Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede. ”Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire” (Rom. 10:10). Isus le-a răspuns: ”Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El”. (Ioan 6:29). Credinţa este lucrătoare.

Nu ne-ar ajunge timpul să spunem despre cei care ”prin credinţă au cucerit împărăţii, au făcut dreptate, au căpătat făgăduinţe, … din slăbiciune au fost făcuți puternici” (Evrei 11:33, 34 – traducere literală din limba engleză).

Oamenii pot spune: ”Eu nu văd cum este posibil ca unul să fie făcut neprihănit doar crezând.” Nu contează ce vezi tu; nu ești mântuit prin vedere, ci prin credinţă. Nu trebuie să vezi cum se face, pentru că Domnul este Cel care face lucrarea mântuirii. Hristos locuiește în inimă prin credință (Efes. 3:17) și pentru că El este neprihănirea noastră, ”El a devenit și mântuirea mea” (Isaia 12:2 – traducere literală din engleză).
Dacă atunci când predicarea Evangheliei ne descoperă legea lui Dumnezeu, o respingem și îi băgăm vină pentru că ne condamnă comportamentul, noi pur și simplu spunem că nu dorim ca Dumnezeu să pună propria Lui neprihănire asupra noastră. Dar, dacă Îl primim prin credință și umblăm în El așa cum L-am primit, vom ”umbla prin credință, nu prin vedere” (2 Cor. 5:7).”

Dacă în cineva care a căutat neprihănirea lui Hristos, se găsește păcat după aceea, este pentru că el a blocat izvorul, și a lăsat apa să stagneze. Unde nu există activitate, este moarte. Nimeni nu este vinovat pentru asta, decât persoana însăși. Nici un om care mărturisește a fi creștin să nu se uite la imperfecțiunile lui spunând că este imposibil pentru un creștin să trăiască o viață fără păcat. De fapt este imposibil pentru un creștin adevărat, unul care are credință adevărată, să trăiască o altfel de viață.

Waggoner, E. J., Waggoner on Romans, p. 23, 26.
Waggoner, The Glad Tidings, p. 42

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *