Găsind liniștea în chemări neașteptate

de Edith Kiggundu

„Domnul a răspuns: „Voi merge Eu Însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.”” Exodul 33:14

Prima mea întâlnire cu acest verset a avut loc într-un vis. La acea vreme, locuiam cu familia mea în Johannesburg, Africa de Sud. Aveam o viață bună, înconjurați de familie și prieteni. În vis, ni se cerea să ne mutăm din Johannesburg într-un ținut necunoscut. În timp ce insistam spunând lui Dumnezeu motivele pentru care nu puteam pleca atunci, o Biblie s-a deschis, iar un deget a arătat spre Exodul 33:14.

În dimineața următoare, în timp ce stăteam în camera mea de rugăciune încercând să-mi amintesc versetul din vis, am primit un SMS de la un număr necunoscut. Spre marea mea surpriză, textul era Exodul 33:14 ca verset al zilei. L-am notat în jurnalul meu de rugăciune și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru promisiunea Sa de a fi cu noi. Nu m-am mai gândit prea mult la acest vis până două săptămâni mai târziu, când soțul meu a primit o invitație de a se muta și de a lucra în Canada.

Mutarea era ultimul lucru la care ne gândeam, deoarece aveam o viață așezată și confortabilă în Johannesburg. Nu am vrut să respingem o oportunitate pe care Domnul ar fi putut să ne-o prezinte, ne-am depus documentele cu reticență, în speranța că va dura ani de zile pentru a procesa actele. Spre marea noastră surpriză, permisele noastre de muncă au venit în mai puțin de patru luni. Nu împărtășisem această situație cu niciun membru al familiei, nici măcar cu copiii noștri.

Așa că am decis să ne luăm o noapte în rugăciune. În timpul acelui timp de rugăciune, Dumnezeu a continuat să ne aducă asigurarea că prezența Sa va merge cu noi și că vom găsi odihnă. Pe la ora 3 dimineața, amândoi ne simțeam împăcați. Așa că, ținându-ne de promisiunea din Exodul 33, am decis să ne mutăm în Canada.

În dimineața următoare, am împărtășit vestea copiilor noștri și membrilor familiei. A existat multă rezistență din partea copiilor noștri. Frații și prietenii noștri au pus la îndoială decizia aparent pripită și s-au întrebat dacă nu cumva eram sub vreo formă de presiune financiară. Un prieten s-a oferit să ne ajute. Dar noi le-am spus că ne simțeam impresionați să mergem și că ne vom încrede în Dumnezeu, deoarece El a promis că va merge cu noi.

Zilele și săptămânile următoare au trecut ca în vis. Erau atât de multe de făcut într-un timp atât de scurt! Trebuia să ne vindem casa, să împachetăm, să ne prezentăm demisiile de la serviciu și să îndeplinim toate diferitele sarcini care sunt necesare pentru o mutare internațională. Pe tot parcursul drumului, am continuat să invocăm versetul din Exodul 33:14, spunând: „Doamne, ai promis că prezența Ta va merge cu noi. Fie ca și acum să-Ți manifești prezența”.

Un exemplu al prezenței pline de har a lui Dumnezeu a fost atunci când eram în tranzit pe aeroportul Heathrow. Am spus nonșalant: „Doamne, data viitoare când voi călători pe distanțe lungi, vreau să zbor la clasa business”. Cu o oră înainte de zborul nostru spre Toronto, am auzit numele noastre strigate prin interfon. Ajunși la ghișeu, ni s-a spus că a avut loc o schimbare în aranjarea locurilor. Familia noastră fusese promovată la clasa business. Am rămas fără cuvinte!

Când am ajuns în Canada, am simțit în mod constant prezența Lui. Îmi amintesc că m-am trezit la ora 2 dimineața într-o dimineață și L-am întrebat pe Dumnezeu care erau planurile Sale cu privire la serviciul meu. Îmi dădusem demisia din postul de lector titular în Johannesburg. I-am amintit de promisiunea Sa de a fi cu noi.

O săptămână mai târziu, am primit o scrisoare de la Universitatea Memorial din Newfoundland, care îmi oferea un post de profesor în cadrul Departamentului de educație a adulților.

Dumnezeu a fost credincios în împlinirea promisiunii Sale. Și acum, 14 ani mai târziu, încă mai invoc această promisiune ori de câte ori mă confrunt cu o situație dificilă.

Prieteni, nu cunosc luptele cu care vă confruntați, dar, în ciuda înclinațiilor voastre personale, prezentați orice situație Domnului. Cereți împlinirea promisiunilor Sale și rămâneți deschiși la chemarea Sa. Dacă faceți acest lucru, El va veni să vă cheme. Amintiți-vă că El a spus: ”Domnul, Dumnezeul tău, va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa”. ” (Deuteronomul 31:6).

Edith este căsătorită și are trei copii adulți, iar în prezent locuiește în Edmonton, Alberta, în Canada, unde slujește ca prim prezbiter în biserica sa. Este educatoare de profesie și este o femeie a rugăciunii, pasionată de împărtășirea veștii bune a lui Isus Hristos. Edith crede că rugăciunea schimbă totul. Această experiență fost retipărită cu permisiunea Time To Get Ready Ministries.

 

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *