40 Zile de rugăciune – Ziua 12 – Hristos trăiește în cel credincios – continuare

Hristos vrea să intre în viețile noastre

Hristos este înfățișat ca „bătând” la ușa laodiceenilor (Apocalipsa 3:20). El tânjește să devină parte din viața acelora care mărturisesc a fi credincioși, iar aceasta este singura soluție la problema lor. Locuirea lăuntrică a lui Hristos are loc numai prin umplerea Duhului Sfânt. Mesajul lui Hristos către laodiceeni este într-adevăr o chemare de a primi botezul cu Duhul Sfânt, o experiență care îl atrage pe Hristos pe deplin în viața lor.

Când creștinii zilelor din urmă vor primi botezul cu Duhul Sfânt și vor continua să umble zilnic în El, vom fi martori la o mare redeșteptare și reformă. Caracterul lui Hristos va fi manifestat în perfecțiunea lui în poporul Său de către Hristos Însuși. Solia lui Dumnezeu pentru zilele din urmă va fi proclamată cu o putere nemaivăzută până acum. Multe semne vor urma. Ellen White a vorbit despre această perioadă când a scris:

În viziuni de noapte, mi-au trecut pe dinainte reprezentări ale unei mari mișcări de reformă în mijlocul poporului lui Dumnezeu. Bolnavii era vindecați și alte minuni era săvârșite. Un spirit de mijlocire se dădea pe față, chiar așa cum s-a manifestat înainte de Ziua Cincizecimii. … Inimi erau convinse prin puterea Duhului Sfânt. Mărturii pentru Biserică, Vol. 9, 126

Principalul obiectiv al rugăciunilor poporului lui Dumnezeu în acel timp va fi să primim mai mult din Isus, mai mult din umplerea Duhului lui Dumnezeu. Dorința serioasă a inimii se va schimba. În loc să se concentreze asupra păcatului și să-și plângă eșecurile, ei vor implora „să-L cunosc pe El” (Filipeni 3:10). Ei au descoperit adevărul minunat – a-L cunoaște pe Isus este biruință. Această „cunoaștere” vine prin umplerea cu Duhul Sfânt. Victoria vine prin a învăța cum să-L lași pe Isus să-Și trăiască biruința în credincios. Biruința vine prin experimentarea deplină a neprihănirii prin credință.

Hristos Își va termina lucrarea pe acest pământ. Suntem cu toții invitați să participăm la apogeul ei glorios. Totuși, singurul mod în care vom putea lucra cu succes cu Hristos în această lucrare este să-L lăsăm pe El să lucreze în și prin noi prin umplerea Duhului. Singurul mod în care îl putem lăsa pe Hristos să-Și trăiască viața neprihănită în noi este prin umplerea cu Duhul Sfânt. Acesta este motivul pentru care Pavel ne-a poruncit cu atâta tărie „să fim plini de Duhul” (Efeseni 5:18)

Ziua 12  Cereri de rugăciune:

Roagă-te pentru :

 • Botezul cu Duhul Sfânt
 • Redeșteptare personală și în biserică
 • Pentru ca Dumnezeu să conducă biserica și pe tine personal la a experimenta locuirea lăuntrică a prezenței vii a lui Hristos în fiecare zi
 • Persoanele de pe lista ta de rugăciune
Ziua 12 Întrebări pentru studiu aprofundat: (pe baza lecturii de mai sus)
 1. Cum este descris Hristos în mesajul de avertizare al lui Dumnezeu către biserica Laodiceea? • Apocalipsa 3:20
 2. Cum pot deschide creștinii laodiceeni ușa inimii lor pentru a-L lăsa pe Hristos pe deplin în viața lor? • 1 Ioan 3:24
 3. Ce spune Ellen White că se va întâmpla când credincioșii laodiceeni vor primi botezul cu Duhul Sfânt și-I vor permite lui Hristos să trăiască pe deplin în ei?
 4. Care va fi dorința prioritară a creștinilor umpluți cu Duhul Sfânt? • Filipeni 3:10
 5. De ce este atât de important să-L „cunoști” pe Isus? • Ioan 17:3
 6. Ce le va spune Hristos acelora care nu au fost gata să-L întâlnească atunci când El va veni? • Matei 7:23; 25:12
 7. Ce a cerut Pavel tuturor creștinilor să facă? • Efeseni 5:18
Ziua 12 Pregătirea inimii/ provocare:
 1. Pe tot parcursul zilei, cere-I lui Dumnezeu să îți reamintească ce îți vorbește El în lectura de astăzi și în secțiunea de întrebări și discuții și să te ajute să le aplici în viața ta.
 2. Citește „Neprihănirea prin credință” de Dennis Smith, materialul din Ziua 13.
 3. Răspunde cu rugăciune la întrebările pregătitoare pentru Ziua 13, secțiunea de discuții și întrebări.

Traducere: Roxana Duminică

Versiunea audio min 15.50 – min 19.13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *