4 iunie – Imită-L pe Isus și etica Sa

Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora. Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus:  Filipeni 2:4, 5.

Etica inoculată de Evanghelie nu recunoaște niciun standard decât perfecțiunea gândului lui Dumnezeu, a voinței Sale. Dumnezeu cere de la creaturile Sale conformarea cu voința Sa. Imperfecțiunea caracterului este păcat, iar păcatul este călcarea legii. Toate atributele neprihănite ale caracterului locuiesc în Dumnezeu ca un întreg perfect și armonios. Toți acei care Îl primesc pe Hristos ca Mântuitor personal au privilegiul de a poseda aceste atribute. Aceasta este știința sfințeniei.

Cât de glorioase sunt posibilitățile puse în fața omenirii căzute! Prin Fiul Său, Dumnezeu a descoperit excelența pe care ființele omenești sunt capabile să o atingă. Prin meritele lui Hristos, ei sunt ridicați din starea lor coruptă, purificați și făcuți mai prețioși decât aurul din Ofir. Este posibil ca ei să devină tovarăși ai îngerilor în slavă și să reflecte imaginea lui Isus Hristos, strălucind în splendoarea strălucitoare a tronului veșnic. Este privilegiul lor să aibă credința că, prin puterea lui Hristos, ei vor fi făcuți nemuritori. Cu toate acestea, cât de rar își dau seama la ce înălțimi ar putea ajunge dacă i-ar permite lui Dumnezeu să le dirijeze fiecare pas!

Dumnezeu permite fiecărei ființe omenești să-și exercite individualitatea. El dorește ca nimeni să nu-și afunde mintea în cea a unei alte ființe muritoare. Cei care doresc să fie transformați în minte și caracter nu trebuie să se uite la alții, ci la Exemplul divin… .

Ca Exemplu îl avem pe Cel care este totul în tot și în toate, Cel mai de seamă între zece mii, Unul a cărui superioritate este de neegalat. El Și-a adaptat cu bunăvoință viața pentru imitare universală. În Hristos erau unite bogăția și sărăcia; măreția și umilința; nelimitată putere, și blândețea și smerenia, care vor fi reflectate în fiecare suflet care Îl primește. În El a fost dezvăluită, prin calitățile și puterile minții omenești, înțelepciunea celui mai mare Învățător pe care lumea L-a cunoscut vreodată.” – The Signs of the Times, 3 septembrie 1902.

Devoționalul face parte din cartea: To Be Like Jesus, de E G White; luna iunie, capitolul: Făcând treburile Regelui

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *