328 – Obligație

În rest, ce se cere de la administratori este ca fiecare să fie găsit credincios. 1 Corinteni 4:2, NTR

Administratorul nu este nici proprietar și nici stăpân, și totuși trebuie să recunoaștem că acesta este înzestrat cu autoritate destul de mare. Altfel acesta nu și-ar putea exercita rolul, responsabilitatea, obligația de serviciu, caietul de sarcini. Unele dintre cele mai puțin dorite cuvinte pe care un administrator ar dori să le audă sunt „abuzul în serviciu, trafic de influență, sau abuzul de încredere” și alte forme de abuz. Cele mai dorite cuvinte pe care un administrator ar dori să le audă sunt aprecierile pentru îndeplinirea exemplară a obligațiilor legale de serviciu cu devotament, responsabilitate și eficiență.

Declarația lui Pavel de aici cuprinde foarte clar noțiunea de evaluare. Pentru ca un administrator să fie găsit în regulă, sau cu anumite deficiențe în serviciu, este necesară o inspecție, o revizie, un audit. Chiar și cei mai devotați administratori, cei mai de calitate creștini au nevoie de conceptul de evaluare a  muncii lor.

În economia creștină a vieții suntem cu toții administratori. Cele mai multe pilde ale Învățătorului Isus Hristos dezvoltă ideea administrării și a raportului de activitate precum și a unei evaluări supreme. De cele mai multe ori în responsabilitățile încredințate de Dumnezeu, obiectul muncii administratorilor sunt oamenii sau valorile spirituale, fapt ce impune o solemnitate deosebită exercitării obligației de serviciu.

Doamne, am nevoie permanentă de reciclare și educație continuă în obligațiile pe care le am față de Tine, față de oameni și față de mine. Rămâi Învățătorul și Consilierul meu de suflet pentru ca atunci când mă vei verifica să am siguranța că te vei bucura de mine. Amin!

Versiune audio:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *