Motive de rugăciune 25 august

Azi este și zi de post colectiv. Subiectul special de rugăciune pentru azi îl reprezintă tinerii și copiii noștri care nu mai vin la biserica, dar și misiunea din România, colportorii și alte lucrări de evanghelizare prezente și viitoare. O zi binecuvântată, Domnul să fie cu noi!

Ci Dumnezeu a pus pe popor să facă un ocol pe drumul care duce spre pustiu, spre Marea Roşie. Copiii lui Israel au ieşit înarmaţi din ţara Egiptului. Exod 13: 17, 18

Dumnezeu Își conduce poporul pe drumuri ocolite. Nu este niciodată grăbit. El este Dumnezeul care Își duce poporul in Țara promisă prin deșert. Calea Lui este rareori calea cea mai rapidă. Este rareori calea cea mai ușoară. Dar este întotdeauna calea cea mai bună. Când ne aflăm în deșert, tot ce avem este să ne agățăm de promisiuni. Deșertul este un loc al ispitelor (Isus în pustie). Deșertul  este locul unde stai față în față cu perseverența, unde doar cei răbdători vor rezista. Deșertul este ocazia unică de a trăi adâncimea dragostei lui Dumnezeu. El a umblat pe Via Dolorosa-drumul ocolit. Crucea era calea spre salvarea mea, a întregii omeniri, era calea spre slavă… Mai avem mult până acolo? … Vom  ajunge într-o bună zi, dar nu încă. Ai răbdare. Suntem pe drumul care duce dintr-o tragedie spre o poveste glorioasă, un drum lung și ocolit. Chiar dacă nu vom avea răspuns la toate întrebările noastre când ne aflăm în valea umbrei morții, să continuăm să mergem, drumul este marcat cu promisiuni și speranță. Tatăl va avea grijă de tine și de mine. Mână  în mână vom ajunge Acasă!

Să ne rugăm azi pentru :

  1. cei care trec prin valea umbrei morții, cei bolnavi în special, SOS rugăciune pentru pastorul Emil Dulgheru care va intra în operație azi, Dana din Italia, Dana S, Dana viitoarea mămică, Alma, familia Andrei, Mihaela și cei doi copii, Lucian, pentru pastorul Romeo Miandy care este încă în comă, starea lui s-a stabilizat, Alice în comă tot din cauza Covidului, Livia, Mitruț, Stelian, Lidia, Luminița, fata lui Valentina și problemele familiei, Violeta care nu a fost operată ieri, Alina mămică a doi copii diagnosticată cu cancer, cei care trec prin stări de depresie, stări sufletești și emoționale greu încercați, cei care sunt intubați la ATI. Domnul să se atingă de fiecare, să le ofere mângâiere și vindecare.
  2. Pentru acea mamă al cărei fiu care așteptă stabilirea unui diagnostic în urma RMN-ului făcut. Dorința este ca Dumnezeu să lucreze și să aducă pace în suflet fiului îngrijorat și dacă este voia Sa El, Marele Medic să aducă vindecare deplină.
  3. Afganistan, ca Dumnezeu să intervină în mod puternic și să oprească suferința acestui popor, pentru protecția lor, să creeze un climat de stabilitate și misiune, să oprească terorismul, să facă minuni in Afganistan și în țările din Orientul mijlociu.

Doamne, Tu ai făgăduit că nu ne vei părăsi chiar dacă s-ar nărui munții in inima mărilor, conștienți de limitele și neputința noastră, întindem mâinile credinței spre Tine. Vrem să pășim alături de Tine, încrezători în harul și îndurarea Ta ! Maranatha! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *