Motive de rugăciune 26 august

Domnul S-a uitat la el și a zis: ”Du-te cu puterea aceasta pe care o ai și izbăvește pe Israel din mâna lui Madian. Oare nu te trimit Eu?” Judecători 6:14  

Și noi uităm foarte adesea responsabilitățile noastre. Dumnezeu nu cheamă doar oameni instruiți și inteligenți pentru a îndeplini misiunea. În fiecare din noi este un Ghedeon care crește în putere. Să credem că această misiune se poate împlini. Dacă noi suntem nimic, dar dispuși, din acest nimic Dumnezeu poate face minuni. El va împlini mari lucruri pentru noi. Victoria noastră nu se bazează pe număr sau forță, ci pe abandonarea totală a vieții noastre în mâna lui Dumnezeu. „Mergi cu această forță care o ai”. Eu, spune Domnul ,voi lupta in locul tău. Nu uita niciodată asta! Victoria va fi totală.

În centrul rugăciunilor noastre de azi vor fi minoritățile creștine, un foarte mic număr din populație în țările unde sunt persecutați. Asemenea lui Ghedeon  și armatei lui, prin acest mic număr Domnul a ales să lupte prin ei. Sunt minuni ale puterii Lui care a lucrat prin ei.

Să ne rugăm pentru:

  1. creștinii din India, 65 milioane de creștini la o populație de 1,4 miliarde. Situația creștinilor este alarmantă. S-au intensificat actele de violență, discriminarea e zilnică. În 2020 au fost asasinați 18 creștini, le-au fost distruse 200 case. Să ne rugăm pentru încetarea persecuției, ca planurile celui rău să fie distruse; pentru protecție creștinilor, cei care sunt închiși să fie eliberați, pentru credința lor să nu cedeze în focul persecuției, ca misiunea să continue în țara aceasta pentru a salva suflete pentru Hristos.
  2. Afganistan. Ei contează pe rugăciunile noastre și pe puterea Lui. Situația lor este foarte nesigură, unii s-au adăpostit în munți, alții vor risca moartea în cazul că vor fi descoperiți de talibani că sunt creștini. Să ne rugăm ca Dumnezeu să intervină pentru a opri persecuțiile împotriva creștinilor și altor minorități religioase; pentru protecția lor; pentru o stabilitate și pace în regiune; pentru a rămâne o ușă deschisă pentru misiune.
  3. creștinii din fereastra 10/40, să ne rugăm pentru primele 10 țări din indexul mondial unde este cea mai mare persecuție: Coreea de Nord, Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Sudan, Eritrea, Yémen, Iran, India.
  4. cei bolnavi, amintesc pe Alma, Lucian, familia Andrei, Mihaela și cei doi copii, Dana din Italia, Alice, Mitrut, Stelian, Lidia, Luminița, Violeta care așteaptă să fie operată, Livia, Dana S, pastorul Emil Dulgheru care a fost operat ieri, Romeo Miandy in comă cauza Covidului, Oana Gabriela, Alina- mama a doi copii, diagnosticată cu cancer, pentru cei intubați la ATI, pentru cadrele medicale care și astăzi se vor implica in salvarea de vieți. Domnul să-Si întindă mâna Lui vindecătoare asupra fiecăruia care suferă.
  5. Mulțumiri din partea mamei ce aștepta un diagnostic în urma RMN-ului pentru fiul ei. Domnul e bun și ascultă rugăciunile. Mulțumește tuturor celor care s-au rugat. Diagnosticul e bun. Lăudat să fie Dumnezeu.

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” Tatăl tău, Împăratul universului (Isaia 41:10)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *