Motive de rugăciune 24 august

Care om dintre voi, dacă are o sută de oi, și pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci și nouă pe islaz, și se duce după cea pierdută, până o găsește? Luca 15 :4

Nimeni nu se simte mai atras de Mântuitorul decât cel care știe în ce punct a fost cu adevărat pierdut. Inima lui Dumnezeu vibrează pentru cei pierduți. El îi iubește până în acel punct încât a dat ce este cel mai bun pentru ei: Fiul Său. El face din a suta oaie centrul atenției și îngrijirii Sale. În aceste condiții disperate El pune harul Lui in acțiune. Rugăciunile pentru păcătoși au o mai mare valoare decât cele pentru nevoile celor care sunt mântuiți. Isus iubea pe păcătoși.Ca Prieten al păcătoșilor, Isus le-a comunicat o acceptare totala fără să accepte actele lor. Isus intra in casele lor. Isus mânca la masa lor. Noi trebuie să-i acceptăm pe cei pierduți, să le împlinim prima nevoie pentru ca ochii lor să se deschidă la realitatea puterii și dragostei lui Dumnezeu. Atunci când cunoaștem aceste nevoi și ne rugăm pentru nevoile acestei oi pierdute, Dumnezeu ne va surprinde și El va căuta să răspundă la ele, este echivalentul unui apel telefonic la „Urgențe”. Rugăciunile noastre sunt însoțite de Duhul Sfânt. Numai atunci ochii lor vor începe să se deschidă la puterea Evangheliei.

Să ne rugăm azi pentru:

  1. cei pierduți, mai ales cei din familiile noastre. Ne rugăm pentru 5-7 persoane din anturajul nostru. Să fim prietenii lor, să ne ocupăm de nevoile lor, să lăsăm ca Duhul Sfânt să ne conducă în direcția dorită de El. Isus lucra chiar cu o singură persoană.
  2. cei care au părăsit biserica, tinerii noștri. Pe cei pe care îi cunoaștem să-i vizităm. Mulți au plecat datorită răcelii noastre. Să le întindem mâna prieteniei, să ne luăm timp să fim mai aproape de ei, să ne rugăm cu ei și pentru ei.
  3. cei bolnavi, Amintesc azi pe Valentina Vali și familia ei. Una peste alta în problemele lor, fata acestei familii trece printr-un necaz. Să-i susținem in rugăciune. Pentru Alma, Dana din Italia. O veste bună de la Dana, viitoarea mămică, bebele încă există, azi va face un dublu test, iar pe 1 septembrie o morfologie. Mulțumim Tatălui ceresc.  O vom încredința pe ea și pe bebe in mâinile Domnului. Pentru o familie greu încercată, tatăl – Andrei, cu operație de cancer de tiroidă, care ii dă mari dureri de cap, amețeli, mama -Mihael, suspectă de recidivă cancer uterin, așteaptă rezultatele, pentru cei doi copii(3 și 11 ani) cu o imunitate foarte slabă, se îmbolnăvesc foarte des, pentru Dana S, Lucian, cumnatul sorei Mioara și o prietena de a ei care se operează azi. Să-i încredințăm în mâinile marelui Medic, pentru Mitrut, Livia, Stelian, pastorul Romeo Miandy care este in comă – cauza Covid, pentru Lidia, Luminița, Oana Gabriela, Alina pentru cei intubați la ATI. Am primit o cerere de rugăciune din partea unei mame, pentru fiul ei care așteptă stabilirea unui diagnostic în urma  RMN-ului făcut. Dorința este ca Dumnezeu să lucreze și să aducă pace în suflet fiului îngrijorat și dacă este voia Sa El, Marele Medic să aducă vindecare deplină.
  4. Situația din Afganistan. Veștile nu sunt bune., Populația și creștinii înfruntă mari încercări, lipsa de hrană și alte lipsuri, să cerem protecția lor, să cerem ca planurile celui rău să fie dejucate și ca situația din zonă să se schimbe în bine. Ne rugăm pentru India, Myanmar, Haiti – după 9 zile au fost găsite 24 persoane intre care și copii teferi printre dărâmături. Domnul încă face minuni.

Doamne, deschide-ne ochii să vedem ocaziile de slujire și rugăciune ale acestei zile și să le putem fructifica spre slava Ta! Iată-mă trimite-mă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *