Biblia este doar pentru preoți

de Angelo Pereira

Îmi tânjea inima să studiez Biblia, dar conducătorul bisericii mi-a spus că Biblia este doar pentru preoți. Hai să vă povestesc ce s-a întâmplat.

Am crescut într-o familie creștină și am fost întotdeauna activ în biserica mea din satul Kodo, Timor-Leste.

Când aveam 23 de ani, am început să ajut la conducerea grupului de tineri al bisericii. La vârsta de 27 de ani, m-am alăturat unei inițiative de misiune pentru a merge în afara satului. Liderii bisericii mi-au văzut entuziasmul și, când aveam 31 de ani, mi-au cerut să conduc una dintre adunările din satul meu. Timp de 12 ani, am condus adunarea și am predicat în fiecare duminică dintr-o carte de învățături  ale bisericii.

Într-o zi, un lucrător biblic adventist de ziua a șaptea, pe nume Mario, a sosit în satul meu. El s-a apropiat de mine în timp ce lucram în grădină și s-a oferit să mă ajute. În timp ce lucram cot la cot, el mi-a spus adevăruri din Biblie pe care nu le mai auzisem până atunci. Am vrut să aflu mai multe.

Ocazia mea a venit la o întâlnire amplă a liderilor din biserica mea. Când ni s-a oferit șansa de a vorbi, am sugerat ca fiecare dintre noi să primim lecții biblice și o Biblie pe care să o folosim învățând pe oameni în adunările noastre.

”Domnule”, a răspuns episcopul președinte, „nu vă putem învăța despre Biblie, deoarece Biblia poate fi studiată doar de preoți. Vă putem oferi doar o scurtă lecție despre doctrinele noastre, astfel încât să le puteți preda în adunarea dumneavoastră.”

Când s-a încheiat întâlnirea, inima mea era neliniștită. „De ce nu pot studia Biblia?” m-am întrebat.

Rugându-mă, L-am întrebat pe Domnul: „Care este adevăratul Dumnezeu? Trebuie să știu, ca să pot învăța adunarea mea despre El.”

Întorcându-mă acasă, inima mea a rămas neliniștită și am căutat pe lucrătorul biblic adventist. „Poți să-mi dai lecții biblice?” am întrebat. „Sunt gata să studiez Biblia cu tine un an întreg”. Eu și Mario am deschis Biblia împreună și am studiat cele 28 de doctrine biblice fundamentale așa cum au fost înțelese de biserica adventistă de ziua a șaptea.

Când am terminat câteva luni mai târziu, el a spus: „Acum știi adevărul curat. Te rog să nu continui să predai învățături false adunării tale pentru că, dacă îi înveți ceea ce nu este adevărat, nu vei intra în împărăția cerurilor.”

Știam că Mario spunea adevărul. Citisem cuvintele lui Isus către ucenicii Săi: „Aşa că oricine încalcă una din cele mai mici din aceste porunci şi îi învaţă şi pe alţii să facă la fel va fi numit cel mai mic în Împărăţia Cerurilor. Dar oricine le împlineşte şi îi învaţă şi pe alţii să facă la fel va fi numit mare în Împărăţia Cerurilor.”(Matei 5:19, NTLR).

Voiam să fiu numit mare în împărăția cerurilor și m-am simțit trist și vinovat de trecutul meu. Am renunțat imediat la postul de conducător al adunării, dar nu părea posibil să părăsesc biserica. Timp de șase ani m-am luptat, rugându-mă: „Doamne, când voi putea să mă alătur poporului Tău?”

Într-o zi, când treceam pe lângă casa unchiului meu, l-am văzut vorbind cu Mario. M-a umplut o dorință irezistibilă să fiu botezat în viața Mântuitorului cu care mă împrietenisem în studiile biblice.

„Când va mai fi un botez?” l-am întrebat pe Mario. „Pot să mă botez?”

Mario a contactat imediat un pastor adventist și, după ce au făcut aranjamente speciale din cauza restricțiilor COVID-19, am fost botezat, împreună cu părinții soției mele, în 2020.

Sunt foarte fericit că sunt membru al bisericii adventiste mondiale. Vă rog să vă rugați ca soția și copiii mei să vrea să urmeze adevărul lui Dumnezeu.

Angelo Pereira este membru fericit al bisericii adventiste de ziua a șaptea dintr-un sat din Timor-Leste. Această experiență este împărtășită cu permisiunea revistei Adventist Misssion.

Traducere: Adina Păltineanu

2 comentarii

  1. Geo

    Mulțumim Domnului Duh Sfânt pentru lucrarea neîntreruptă în strângerea laolaltă a poporului SĂU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *