301 – Racolare

Vai de voi cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi înconjurați marea și uscatul ca să faceți un tovarăș de credință și, după ce a ajuns tovarăș de credință, faceți din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteți voi înșivă. Matei 23:15

Câștigarea de suflete pentru Hristos și racolarea de fii pentru gheenă sunt, aparent, lucruri foarte asemănătoare, dar în esență foarte diferite. Asemănarea constă în interesul pentru a convinge pe cineva să fie alături de mine. Diferența constă în ce fel de mărturie oferă viața mea. Am pus punct și nu semnul întrebării, pentru că aceasta nu este o întrebare ci o afirmație. Mărturia vieții mele este un lucru esențial în facerea de ucenici.

Să nu mă înțelegeți greșit. Eu nu cred că am ajuns desăvârșit și nici chiar că am ajuns aproape desăvârșit, dar fac un singur lucru: uit ce a fost înapoia mea și mă avânt spre Hristos care este înaintea mea. Eu transmit oamenilor această mare luptă. Dacă aș putea să-i mobilizez și să-i încorporez în marea luptă dintre Bine și rău de această parte a frontului, am câștigat un fiu al Împărăției și e bine.

Racolarea este o evanghelizare a predicatorului neprihănirii personale prin toate mijloacele de amăgire ale firii pământești, și acestea sunt multe, cam câte spirite rele în demonizatul sau demonizații din Gadara. Din nefericire, racolarea este mult mai eficientă decât facerea de ucenici. În cer, racolarea a cuprins a treia parte dintre îngerii lui Dumnezeu, dar mă tem că racolarea de pe pământ schimbă proporțiile în mod fundamental. Efortul oamenilor răi cu cele mai bune intenții și a îngerilor răi cu cele mai demonice scopuri, se dovedește de dureros de multe ori, mult mai eficient decât eforturile oamenilor lui Dumnezeu împreună cu ale îngerilor buni. De ce? Aceasta este o întrebare la care nu mă pot concentra acum.

Acum mă concentrez pe menținerea conexiunii cu Dumnezeu, cu Duhul Sfânt și cu oamenii din jur. Puterea lui Dumnezeu în slăbiciunea mea este adevărul pe care vreau să îl împărtășesc. Fără această putere, Evanghelia nu ar mai însemna decât o amăgire funestă. Cu această putere, porțile infernului vor fi clătinate și doborâte la pământ, iar robii gheenei vor fi eliberați și răscumpărați în Împărăție. Conectează-te Ioane! Conectează-te Marie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *