236 – Pacific

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu. Matei 5:9

„Pacifismul, Pacific” vin de la „pace”, iar împăciuitorii sunt cei pașnici, liniștiți și care caută împăcarea mai mult decât dreptatea sau răzbunarea. Fericirea celor aducători de pace este o pace îndoită. Ea are mai întâi o funcție reflexă și apoi una activă. Pacea vine mai întâi în inima împăciuitorului și apoi se revarsă asupra celor din jur. Prin această funcție împăciuitorul se apropie de idealul lui Dumnezeu pentru lumea pe care El vrea să o împace cu Sine. Apostolul Pavel este conștient de misiunea împăcării pe care Evanghelia o are și slujitorii lui Dumnezeu o aduc la îndeplinire.

Personalitatea împăciuitoare nu trebuie să fie neapărat pusă în legătură doar cu profilul de personalitate tipic flegmatică prin care cineva este setat de la naștere pentru a căuta minima rezistență și cele mai bune rezultate cu cel mai mic consum de resurse și energie. Acest specific îl face pe împăciuitor foarte bun negociator și mediator. Împăciuitorul neînzestrat cu harul pacifismului poate renaște din propria cenușă. Puterea Duhului poate face chiar mai mult decât pot să facă legile eredității. Dacă stau să mă gândesc mai bine, în ochii lui Dumnezeu este mult mai prețios un împăciuitor renăscut decât unul înnăscut. Puterea harului se vede mult mai bine în viața celui transformat prin har.

Minunea se poate produce în viața oricui alege acest lucru. Când predăm lui Dumnezeu viața noastră așa cum este, Îi oferim ocazia să facă din ea o reflectare a caracterului Său în care Se va oglindi cu atâta plăcere. Noi putem face să strălucească lumina slavei Lui pe fața lui Isus. El Însuși ne-a promis la plecare că ne lasă pacea Sa, în felul Său specific, diferit de al lumii. Este nevoie să o cultivăm spre binele nostru și spre slava Sa și binecuvântarea celor din jur.

2 comentarii

  1. DaCosta

    Mulțumesc pentru învățătură. Împăciuitor poate devi și un răzbunător. Dacă își recosideră valorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *