219 – Calapod

Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră  să stăpânească…peste tot pământul…Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său. Geneza 1:26, 27

Calapodul este o piesă de lemn care servește la modelarea încălțămintei sau a căciulilor. Materialul, de obicei, pielea pregătită în prealabil, este aplicată peste calapod și apoi cusută pentru a păstra forma impusă de calapod. Atunci când obiectul confecționat după calapod are tendința de a-și pierde forma, sau de a se deforma, i se aplică din nou calapodul pentru a-și recăpăta forma inițială standard.

În crearea omului, Dumnezeu a folosit propriul Său model pentru a realiza capodopera creației Sale. Argila pământului a fost apăsată de mâna divină și determinată să ia forma Modelului. În momentul în care Creatorul a suflat viața în prototipul speței umane, omul a început să se se miște și să se comporte după modelul imprimat pe masa de lucru.

Nu a trecut mult și produsul Creatorului a început să-și piardă calitățile inițiale. Nu era vorba despre un defect de fabricație ci de acțiunea corozivă a mediului invadat de păcat, datorită ușii de protecție pe care omul a deschis-o cu bună-știință.

Lucrurile nu pot rămâne în derivă, așa că Dumnezeu ne aplică din nou calapodul Său pentru a ne aduce la forma și performanțele, eventual, calitățile sau calitatea de la început. Operațiunea poate avea loc numai cu acordul nostru. Tehnologia este complicată și migăloasă, eventual dureroasă și neconfortabilă, dar vă rog să mă credeți că merită efortul. „Noi toți privim cu fața descoperită ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *