Să ne ospătăm din Cuvântul lui Dumnezeu, 22 septembrie

Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta.  Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Deuteronom 6 : 6, 7

Tatăl nostru ceresc, dând Cuvântul Lui, nu i-a trecut cu vederea pe copii. În tot ce au scris oamenii, unde se poate găsi ceva ce să impresioneze astfel inima și să fie așa de bine adaptat să trezească interesul celor mici ca povestirile Bibliei? În aceste povestiri simple, principiile mărețe ale legii lui Dumnezeu pot fi spuse pe înțelesul lor.

Școala de Sabat oferă părinților și copiilor o  ocazie prețioasă de a studia Cuvântul lui Dumnezeu… Părinți, rezervați puțin timp în fiecare zi pentru a studia lecțiunea școlii de Sabat cu copiii voștri… Părinții, ca și copiii, vor primi beneficii de pe urma acestui studiu. Cele mai importante pasaje din Scriptură, studiate la lecțiune, să fie învățate pe de rost, nu ca o datorie, ci ca un privilegiu. …

Fiți sistematici în studierea Scripturilor în familiile voastre. Neglijați orice din cele vremelnice, … însă asigurați-vă că sufletul este hrănit cu pâinea vieții.

Multe sunt beneficiile obținute din hrănirea cu Cuvântul Lui… Obiceiurile de stăpânire de sine sunt formate și întărite. Slăbiciunile copilăriei — nervozitate, încăpățânare, egoism, cuvinte pripite și fapte pătimașe — dispar, iar în locul lor se dezvoltă calitățile maturității creștine.

Avem nevoie să-L recunoaștem pe Duhul Sfânt ca fiind Cel care ne tălmăcește. Acel Duh are plăcere să se adreseze copiilor și să le descopere comorile și frumusețile Cuvântului. Făgăduințele rostite de marele Învățător vor captiva simțurile și vor anima sufletul copilului cu o putere spirituală divină. În mintea receptivă va crește o bună cunoaștere a lucrurilor divine ce va fi ca o baricadă împotrivă ispitelor vrăjmașului.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *