Din dragoste pentru Chai

Așa cum a fost povestită de Liana Kim

”Mama mea a murit la vârsta de 96 de ani. A avut o viață grea aici în Laos, mai ales după ce s-a născut fratele meu mai mare, Chai, acum în vârstă de 62 de ani. Părinții mei s-au bucurat că au un fiu, dar în curând și-au dat seama că ceva nu era în regulă cu el. Avea o problemă mentală. Viața mamei nu a mai fost aceeași după aceea.

Deoarece Chai nu putea să meargă singur, ea a trebuit să-l ducă peste tot până la vârsta de 10 ani. Adesea, ea își făcea griji cu privire la modul în care, Chai va supraviețui după moartea ei. De la moartea ei, este rândul meu să am grijă de fratele meu.” Miriam Salualee, plantatoare de biserici ASAP*, vorbește cu dragoste despre figura slăbită din grija ei. „Din păcate, vecinul meu nu-l place pentru că uneori face mizerie și face lucruri ciudate. Dar orice ar spune oamenii despre Chai, el este fratele meu mai mare  pe care îl iubesc ”, continuă ea.

”Acum câteva luni, când m-am trezit într-o dimineață, fratele meu era plecat. Am crezut că a plecat la plimbare, așa că l-am așteptat să se întoarcă. Totuși, abia după-amiază l-am văzut în sfârșit și sângera! Desigur, nimeni nu știa ce i se întâmplase. Iar el nu a putut să ne explice. Oamenii își băteau joc de el.

”Familia noastră este săracă și nu erau suficienți bani pentru a-l duce la spital. Ce puteam face? Tot ce am putut face a fost să merg la Dumnezeu și să-I cer să oprească sângerarea. Rudele mele nu aveau  încredere că Dumnezeul în care cred îl putea vindeca. ‘Crezi că rugăciunea chiar ajută cu adevărat? Noi nu credem!‘, râdeau ei în timp ce mă rugam. ‘Doamne, cred că există un singur Dumnezeu adevărat pe acest pământ și Tu ești Acela. Te rog să oprești Tu sângerarea pentru că nu știm cum îl putem ajuta, dar Tu știi. Te rog să-l vindeci! În numele lui Isus, Amin. ”

”După ce m-am rugat pentru el, sângerarea s-a oprit! Numai Dumnezeu poate face un astfel de miracol. Nu a trebuit să-l ducem la spital pentru că Dumnezeu este Marele Medic. I-am fost foarte recunoscătoare. Din păcate, rudele mele care au asistat la uimitoarea putere vindecătoare a lui Dumnezeu au ales să nu creadă în Dumnezeu. Dar nu sunt descurajată, deoarece cred că nimic nu este imposibil la Dumnezeu. Acum, Chai se roagă cu mine ori de câte ori mă rog. Îi cere lui Dumnezeu să-l ajute. Și acesta este un adevărat miracol.

”Indiferent de ceea ce spun alții despre Chai, indiferent de ceea ce spun rudele mele despre rugăciunile mele către Dumnezeu și indiferent de ceea ce spune lumea despre credința mea în El, eu știu că El trăiește. Vreau ca toată lumea de pe acest pământ să aibă pe acest minunat Isus în inima lor. Aceasta este rugăciunea mea ”.

Miriam Salualee este un pseudonim, deoarece trăiește în Asia de Sud-Est, unde creștinii sunt adesea persecutați.

*ASAP reprezintă Advocates for Southeast Asia and the Persecuted.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

19-25 septembrie 2020

  • Rugați-vă pentru misionarii noștri care încă lucrează în teritorii dificile din întreaga lume, unii chiar și în țări închise. Rugați-vă pentru ca Duhul Sfânt să continue să binecuvânteze lucrarea lor pentru cei pierduți.
  • Rugați-vă pentru modul în care toți putem fi misionari mai eficienți chiar acolo unde ne aflăm, iubindu-ne pe vecini, slujind pe cei din localitățile noastre și căutând căi de a sluji celor nevoiași din orașele noastre.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission poporului evreu, la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Există 15 milioane de evrei care trăiesc în peste o sută de țări din întreaga lume. Un număr mic dintre ei L-au acceptat pe Isus ca Mesia. Vă invităm să vă rugați ca Duhul Sfânt să le deschidă inimile către frumusețea jertfei lui Isus pentru omenire, așa cum este ea descrisă în Isaia 53 și ca mulți să-L accepte ca Mesia.
  • Continuați să vă rugați pentru viitorul Consiliul Anual care va avea loc în luna octombrie. Rugați-vă pentru conducerea agendei de către Dumnezeu și pentru logistica încercării de a organiza întâlniri online.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *