Regi și regine, 11 septembrie

Prin înțelepciune se înalță o casă şi prin pricepere se întărește. Proverbe 24:3

În planul lui Dumnezeu pentru Israel, fiecare familie avea o locuință în țară, cu pământ arabil suficient. În felul acesta, erau asigurate atât mijloacele, cât și stimulentul pentru o viață folositoare, caracterizată de sârguință și independență materială. Și nici cel mai inventiv om nu a reușit vreodată să aducă un plan mai bun.

Pământul are binecuvântări ascunse în adâncul lui pentru aceia care au curaj și stăruința de a căuta după aceste comori. Tații și mamele care dețin o bucată de pământ și o casă în care își pot găsi tihna sunt regi și regine.

O locuință scumpă, un mobilier deosebit, expunerea ostentativă, luxul și confortul nu asigură condițiile esențiale pentru o viață fericită și folositoare. Isus a venit pe acest pământ pentru a împlini cea mai mare lucrare din toate câte s-au făcut printre oameni. El a venit ca ambasador al lui Dumnezeu, pentru a ne arăta cum să trăim ca să avem cele mai bune realizări în viață. Care au fost condițiile alese de Tatăl infinit pentru Fiul Său? Un cămin izolat din munții Galileii; o familie susținută prin muncă cinstită și demnă; lupta zilnică cu greutățile și condițiile vitrege; jertfirea de sine, economia și slujirea făcută cu răbdare și bucurie; ora de studiu lângă mama Sa, cu sulul Scripturii deschis înaintea lor; liniștea răsăritului sau apusului de soare în vâlceaua verde; lucrările sfinte ale naturii; studierea creației și a providenței și comuniunea sufletului cu Dumnezeu — acestea erau condițiile și ocaziile vieții timpurii a lui Isus…

Primul vostru țel să fie acela de a face un cămin plăcut. Asigurați-vă, furnizând mijloacele care vor ușura munca și vor favoriza sănătatea și confortul…

Mobilați-vă căminul cu lucruri simple, lucruri care pot fi mutate ușor, care pot fi curățate cu ușurință și care pot fi înlocuite fără mare cheltuială. Recurgând la bun gust, puteți face ca un cămin foarte simplu să fie atrăgător și plăcut, dacă iubirea și mulțumirea există deja.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *