056 – Acribie

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.” Matei 25:21

Este adevărat că termenul de „acribie” sună destul de ciudat, dar dicționarul îi stabilește domeniul de aplicare în zona muncii academice, științifice și am putea adăuga și domeniul administrării resurselor.

În parabola cu talanții, cei doi care primiseră cinci și respectiv doi talanți au dat dovadă de muncă serioasă, responsabilitate, acuratețe și scrupulozitate în dezvoltarea valorilor încredințate. Aceasta este acribia. Stăpânul a evaluat lucrare fiecăruia și a constatat existența unui fond sufletesc de excepție din care s-a născut și eficiența și randamentul aducător de profit. Rob bun și credincios înseamnă un suflet consacrat până în cele mai mici amănunte, proiectului și Stăpânului. Este de așteptat ca zi și noapte, robul cel bun și credincios să fie dedicat misiunii sale. El caută soluții, încearcă variante, își asumă riscuri, ia decizii și este permanent în stare de alertă. Este cu ochii pe bursa de valori. Urmărește trendurile. Caută să se specializeze cât mai bine încât talanții încredințați să aducă venit maxim pentru Stăpân.

Ideea de recompensă este foarte puțin prezentă în perioada de exercițiu bugetar. Cei doi robi buni și credincioși sunt motivați de dragostea și credincioșia lor față de Maestru, iar acest lucru le dă puterea de muncă și creativitatea de care au nevoie pentru succesul proiectului lor. Recompensa vine de la sine, dar nu este nevoie ca ea să motiveze râvna și acribia celor doi agenți de bursă. Ei sunt pregătiți permanent să prezinte actele, registrele, înregistrările și rapoartele periodice, ba chiar au și documente pe care nu li le cere revizia, dar ei și-au confecționat instrumente de lucru pentru a-și face munca mai eficientă și pentru a putea controla mai bine evoluția cursului de schimb sau alte variabile care ar fi putut influența produsul final.

Acribia este rezultatul unei discipline personale autentice și de calitate. Toate energiile și cunoștințele personale sunt integrate într-o adevărată artă a administrării fondurilor încredințate. Domeniul vieții spirituale este foarte recomandat pentru o slujire cu acribie. În parabola talanților este vorba despre administrarea creștină a vieții. Acribia în acest domeniu este mai mult de cât de dorit, este indispensabilă. Veșnicia va oferi ocazii de împlinire și dezvoltare personală pe care avem nevoie să le deprindem de pe acum.

Doamne, pune în mine dorința arzătoare de a lucra pentru Tine cu devotament și acribie și fii mărit pentru rezultate. Amin!   

Versiunea audio:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *