Făgăduințele sale sunt ale mele – 3 ianuarie

În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „Da”; de aceea şi „Amin” pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. 2 Corinteni 1:20

Biblia cea prețioasă este grădina lui Dumnezeu și făgăduințele Sale sunt crinii, trandafirii și garoafele.

Cât îmi doresc ca toți să credem făgăduințele lui Dumnezeu… Nu trebuie să privim în inimile noastre căutând o emoție plină de bucurie ca evidență a acceptării noastre de către Cer, ci trebuie să luăm făgăduințele lui Dumnezeu și să spunem: ”Sunt ale mele. Domnul lasă Duhul Său cel Sfânt să rămână asupra mea. Primesc lumina, pentru că făgăduința este: ‘ crede că vei primi lucrurile pe care le ceri și le vei avea.’ Prin credință, ajung dincolo de perdea și mă prind de Hristos, tăria mea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am un Mântuitor.”

Scripturile trebuie primite ca fiind cuvântul lui Dumnezeu pentru noi, nu doar scris, ci și vorbit. Când cei năpăstuiți au venit la Hristos, El nu i-a primit numai pe cei care I-au cerut atunci ajutor, ci pe toți aceia care aveau să vină de-a lungul veacurilor, cu aceleași nevoi și aceeași credință. Când El i-a spus paraliticului: „Îndrăznește, fiule. Păcatele îți sunt iertate.”; când i-a zis femeii din Capernaum: „Fiică, îndrăznește, credința ta te-a mântuit; du-te în pace.” El a vorbit și cu alți nefericiți, împovărați de păcat, care aveau să caute ajutor la El.

Așa este cu toate făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu. Prin ele, El ni Se adresează în mod individual, vorbindu-ne atât de direct, ca și cum I-am putea auzi vocea. Chiar prin aceste făgăduințe ne transmite Hristos harul și puterea Sa. Ele sunt frunze din acel copac care este „pentru vindecarea neamurilor.” Primite, asimilate, ele trebuie să fie tărie de caracter, inspirație și sprijin în viață.

Fie ca tinerii să se prindă de puterea infinită. Credința crește prin exersare. Hrănește-te cu făgăduințele; fii mulțumit să te bazezi pe simpla făgăduință a Cuvântului lui Dumnezeu.

Agață în sala memoriei cuvintele prețioase ale lui Hristos. Ele trebuie apreciate cu mult mai mult decât argintul sau aurul.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *