Am auzit adesea oamenii spunând: ”Dumnezeu este rareori devreme, nu întârzie niciodată, ci este totdeauna acolo la momentul potrivit.”

Întorcându-mă acasă de la tura mea la centrul chirurgical am început o călătorie de neuitat. După ce m-am rugat, m-am simțit impresionată să întorc mașina și să merg la un azil de bătrâni pentru  a vedea o veche prietenă și fostă colegă de serviciu, Cassie.

Cassie era frumoasă, minionă și inteligentă. Familia  ei era bogată și bine cunoscută. Părea să aibă totul.

Într-o zi am observat că devenise destul de prietenoasă cu unul dintre medici. Apoi au început să se întâlnească. Cu toate acestea, pe măsură ce săptămânile se transformau în luni, prietena mea părea să nu mai fie aceeași. Am întrebat-o cum mergeau lucrurile în noua ei relație. Spunea că totul e grozav, dar ochii ei spuneau cu totul altceva.

Curând am aflat că devenise dependentă de medicamente  de durere eliberate pe bază de prescripție medicală de nou-găsitul ei prieten. Lipsea adesea sub pretext că e bolnavă și făcea greșeli în zilele în care venea la serviciu. În cele din urmă și-a dat demisia, știind că oricum urma să fie dată afară.

Din nefericire, o furtună teribilă era pe cale să se declanșeze, când Cassie și doctorul au devenit total dependenți de droguri. În plus, un copil se pregătea să vină pe lume, lumea a doi oameni inteligenți și frumoși devastați de efectele distrugătoare ale drogurilor.

Am pierdut total contactul cu Cassie timp de șapte ani.

Apoi, în timp ce conduceam spre casă, mă întrebam ce s-a întâmplat cu ea. Am început cercetările la azilul unde a fost ținută ceva timp. Mi s-a spus că a fost externată și că este posibil să fi murit.

Am ciocănit la ușa părinților ei, doar pentru a fi alungată. Nu voiau să aibă de a face cu ea și mi-au spus cât de rușinați se simțeau.

Am continuat să mă rog, cerându-I Domnului să mă ajute să o găsesc. Două săptămâni mai târziu, tatăl meu a suferit o intervenție chirurgicală într-un oraș din apropiere. Am intrat în spital și am găsit-o pe hol zâmbindu-mi!

Am dus-o acasă cu mașina în ziua aceea, într-un ghetou pentru drogați unde locuia. Am observat ca  gâfâia ușor. Mi-a povestit ca era programată în câteva săptămâni la cardiologie pentru o operație de înlocuire a  valvei. Mi-am petrecut aceste săptămâni cu ea, luând-o la biserică, citind împreună Scriptura și rugându-ne.

În noaptea dinaintea operației, m-a întrebat cum ar putea să aibă viața veșnică și cum ar putea ”îndrepta” toate ”relele” din viața ei. Ne-am rugat împreună și L-a acceptat pe Isus.

Cassie a murit a doua zi pe masa de operație. Mai târziu stând lângă sicriul, ei am împărtășit celor prezenți la înmormântare că ea descoperise că Dumnezeu nu întârzie niciodată, rareori este devreme, dar este totdeauna acolo la momentul potrivit.

Pentru că El spune: „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” 2 Corinteni 6:2.

Cindy Mercer este soția unui pastor din Carolina de Nord. Ea a văzut  și propria ei căsătorie salvată prin rugăciune. Pentru a citi această istorisire uimitoare apăsați aici.

Aplicație practică:

10228717375_8d014be490_z-150x150Există oameni pe care Dumnezeu i-a impresionat să ajungă și să se roage pentru cei pentru care tot amânăm să ne rugăm? Nu mai amânați. Dacă Dumnezeu vă dă acest gând, înseamnă că are un motiv și nu știi niciodată când trece pentru veșnicie ocazia în care ai fi putut ajunge la inima cuiva.

Luați în considerare următoarele cuvinte ale scrierilor inspirate:

”Prin tot ce ne dă un avantaj asupra altora — fie educaţie şi talent, nobleţe de caracter, instruire creştină, experienţă religioasă — suntem datori faţă de cei mai puţin privilegiaţi; pe cât ne stă în putinţă, să îi ajutăm şi să îi servim. Dacă suntem tari, să înălţăm braţul celor slabi. ” Viața lui Iisus, p.440.

Tată bun din ceruri,

Ajută-ne să nu mai amânăm să ajungem la cei pe care îi avem pe suflet. Ajută-ne, nu doar să ne rugăm, ci să și căutăm căi practice de a le arăta că Tu îi iubești și le porți de grijă. Este atât de ușor să ne lăsăm copleșiți de viața de fiecare zi încât să uităm că sunt multe suflete descurajate și disperate în jurul nostru, suflete care mor fără speranță. Ajută-ne să fim mâinile și picioarele Tale! Ajută-ne să iubim după cum Tu ne-ai iubit. În Numele prețios al Domnului Isus, Amin!

Făgăduința pentru această săptămână: 1 Petru 3:15, Luca 21:15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *