O minune în prag de primăvară

Primăvara este cel mai potrivit timp pentru noi începuturi. În primăvara anului 1845, tânăra Ellen Harmon a avut ocazia să vadă un nou început, o minune în viața prietenei ei Frances.

Tânăra de optsprezece ani, Ellen era în vizită la prietena ei în orășelul Topsham, Maine. Frances Howland suferea de febră reumatoidă, ceea ce este foarte dureros. Mâinile ei erau atât de umflate că nu se mai vedeau articulațiile degetelor. Doctorul nu părea să poată face mare lucru pentru biata Frances.

Ellen, împreună cu câteva prietene și cu familia Howland au ținut o întâlnire specială de rugăciune pentru Frances. ”Am îngenuncheat toți în rugăciune stăruitoare în favoarea ei. Am cerut împlinirea făgăduinței : ‘Cereți și vi se va da’ Ioan 16:24. Binecuvântarea lui Dumnezeu a însoțit rugăciunile noastre și am avut asigurarea că Dumnezeu era dispus să vindece pe cea în suferință”, scria Ellen.

Frances zăcea într-o cameră la etaj și de îndată ce s-a terminat întâlnirea de rugăciune, sora Curtis s-a repezit pe scări. Ellen scria că: ”a intrat în camera bolnavei având duhul Domnului asupra ei și luând invalida de mână a spus: ‘ Soră Frances, în numele Domnului scoală-te și fii sănătoasă’. O viață nouă a pulsat prin venele bolnavei, o credință sfântă a pus stăpânire pe ea și ascultând de impuls s-a ridicat din pat, a stat în picioare și a mers prin cameră, lăudând pe Dumnezeu pentru recuperarea ei. În curând era îmbrăcată și a coborât în camera unde eram adunați, cu înfățișarea luminată de o bucurie și o recunoștință de nedescris.”

În dimineața următoare, Frances se simțea atât de bine încât a coborât la masă. La altarul familial cineva a decis să citească Iacov 5. În timp ce citea, a intrat doctorul și, fără a deranja pe nimeni, a urcat la etaj să-și viziteze pacienta. Negăsind-o, a coborât în bucătărie unde stătea toată lumea, inclusiv Frances. S-a uitat la ea cu uimire și a exclamat: ”Deci Frances este mai bine!”

”Domnul a vindecat-o” a spus domnul Howland. Grupul  a continuat lectura din Iacov 5 despre puterea credinței și despre Dumnezeu care vindecă pe cei bolnavi. Doctorul a ascultat cu un amestec de uimire și neîncredere. După citirea capitolului, el s-a grăbit să plece.

Pe Ellen Harmon, această minune în prag de primăvară a ajutat-o să-și aducă aminte că toate lucrurile sunt posibile cu Dumnezeu !

Chantal Klingbell este director asociat la Ellen G. White Estate. Această istorisire a fost inițial publicată în numărul din 26 aprilie 2016 al revistei Adventist Review KidsView.

Aplicație practică

178464464-150x150Să nu uităm niciodată ce mare Dumnezeu slujim. El încă poate face minuni!

”Mântuitorul Se apleacă asupra acelora pe care i-a răscumpărat prin sângele Său, zicând cu nespusă duioşie şi milă: „Vrei să te faci sănătos?” El îţi spune să te ridici în sănătate şi pace. Nu aştepta să simţi că eşti sănătos. Crede cuvântul Lui şi el se va împlini. Pune voinţa ta de partea voinţei lui Hristos. Slujeşte-L şi, lucrând după cuvântul Lui, vei primi putere. Oricare ar fi obiceiul rău şi patima cea rea, care din cauza îndelungatei practicări a robit sufletul şi trupul, Hristos e în stare şi doreşte să te elibereze. El va da viaţă sufletului „mort în greşeli.” (Efeseni 2, 1.) El îl va elibera pe robul prins în slăbiciune de nenorocire şi de lanţurile păcatului.” Viața lui Iisus, p.203

Tată bun din ceruri,

Știm că este voia Ta să aduci vindecare fizică poporul Tău. Ceea ce nu știm este momentul pe care îl alegi. Va fi mai mult spre slava Ta  și onoarea Numelui Tău să vindeci imediat, gradat în timp sau deloc până la a doua venire? Oricare ar fi voia Ta, ajută-ne, Te rugăm, să o acceptăm. Cu toate acestea, Îți mulțumim că atunci când ne rugăm pentru vindecare spirituală putem cere cu încredere ACUM! Te rugăm mărește-ne credința în Tine și în Cuvântul Tău. În Numele lui Isus, Amin.

Făgăduința: Psalm 30 și Psalm 103.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *