O invitație din partea Domnului

Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” Psalmii 32:8

Am experimentat împlinirea acestei făgăduințe chiar acum câteva săptămâni. Când comisia de căutare a consiliului administrativ al Hope Channel (Speranța TV în SUA) m-a întrebat dacă aș fi dispus să slujesc în calitate de președinte al Hope Channel, primul meu răspuns a fost doar surpriza. Am slujit cu bucurie ca voluntar acolo în ultimii zece ani, ajutând la crearea de programe cum ar fi: Viața și învățăturile Domnului Isus sau Școala de Sabat Speranța. Dar ce mi s-a propus era o nouă frontieră. Cum ar trebui să răspund? Eram programat să filmăm  noi episoade ale  Misiunii în Mișcare  întreaga zi, iar comitetul  îmi cerea un răspuns în cursul după-amiezii.

Fără îndoială aveam nevoie să cer împlinirea promisiunii DOMNULUI înregistrată de psalmist acum 3000 de ani  în Psalmul 32:8. Mi-am amintit și cuvintele DOMNULUI spuse prin profetul Ieremia: „Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti” Ieremia 33:3.

În timp ce mergeam la studioul Hope Channel pentru a începe ziua de filmare, am remarcat că mai multe ecrane pe peretele din hol prezentau programele Hope Channel care se derulau atunci pe diverse canale de televiziune. Pe un ecran predam la Școala de Sabat. Pe alt ecran cineva lua un interviu unuia dintre predicatorii mei favoriți: Dwight Nelson în emisiunea Misiunea în Mișcare. Când imaginea s-a schimbat, am descoperit că eu eram cel ce lua interviul. Dintr-o dată mi-am dat seama- Dumnezeu mă pregătise pentru ziua aceasta timp de zece ani. Făgăduința Sa era deja împlinită: „Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.”

Am luat prânzul împreună cu soția și am petrecut timp special în rugăciune împreună. Am sunat și pe mentorul meu spiritual, Dr. Jack Blanco și i-am cerut să mijlocească în rugăciune pentru noi. Dumnezeu  ne dăduse pace de-a lungul zilei, dar Se pregătea să ne mai dea două indicații remarcabile privind modul în care ne conducea.

Mai târziu, în aceeași după-amiază, unul dintre vicepreședinții Conferinței Generale a venit la mine cu lacrimi în ochi. Mi-a povestit că petrecuse un timp semnificativ în rugăciune pentru mine în ziua aceea și a exclamat: ”Nu este chemarea comitetului, ci a lui Dumnezeu.” Am fost surprins de cuvintele lui, dar nu șocat de sfatul său. Cam în același timp am primit un telefon de la Dr. Blanco. ”M-am rugat pentru tine, Derek. Nu știam ce ar trebui să faci, dar după ce m-am rugat am avut convingerea fermă: ‘Sună-l pe Derek și spune-i să accepte postul.’ ”

Sunt atât de recunoscător pentru privilegiul rugăciunii, pentru prietenii care se roagă, pentru mentorii care se roagă și pentru un Dumnezeu care răspunde la rugăciune! Invitația Sa este oferită fiecăruia: Te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.

Derek Morris, Președinte al Hope Channel, fost editor la Ministry Magazine.

Aplicație practică

Ai de făcut față unei schimbări în carieră sau ai de luat o decizie dificilă și nu ești sigur ce ar trebui să faci? Ia în considerare următorul sfat din cartea Educația:

Trebuie să urmăm mai îndeaproape planul de viaţă făcut de Dumnezeu. Să facem tot ce putem mai bine în lucrarea care ne este cea mai la îndemână, să încredinţăm lui Dumnezeu căile noastre şi să fim atenţi la indicaţiile providenţei Sale — acestea sunt regulile care ne permit o călăuzire sigură în alegerea unei ocupaţii.  Educația, p.267

Tată bun din ceruri,

Mulți dintre noi sunt în fața unor decizii importante. Dar nu vrem ca deciziile noastre să fie bazate pe gândurile și dorințele noastre. Vrem ca Tu să ne conduci. Vrem ca Tu să ne arăți calea, pentru că vrem să fim în centrul voinței Tale. Îți mulțumim că ne-ai promis că ne vei călăuzi și ne vei conduce pașii atunci când Te căutăm. În numele prețios al  Domnului Isus, Amin!

Făgăduințe: Isaia 30:21; Proverbe 3: 5,6; Psalm 32:8; Psalm 119:105

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *