Undă verde pentru păzirea Sabatului

Domnul D. a început să participe la serviciile bisericii pe la începutul anului 2014.

A fost un timp emoționant. Erau  16 vizitatori care participau la biserică și unul dintre ei se pregătea pentru botez.

Domnul D. dorea să țină Sabatul și să se închine împreună cu noi în fiecare săptămână, așa că a întrebat la firma la care lucra dacă putea să-și ia liber de vineri seara de la apusul soarelui până sâmbătă seara la apus. Dar firma nu i-a permis să înceteze lucrul în Sabat. De fapt, șeful i-a spus că va trebui să-și dea demisia dacă vrea să țină Sabatul.

Domnul D,  s-a frământat un timp și noi ne-am rugat pentru el un an întreg. În cele din urmă, de Anul Nou a luat decizia de a-și da demisia pentru a putea păzi Sabatul.

Dar șeful său i-a respins demisia și colegii au râs de el. Nu puteau înțelege de ce ar renunța la o carieră bună pentru a-și păstra convingerile religioase. Ei au motivat că dacă voia să meargă la biserică putea merge duminica, deoarece birourile erau închise duminica.

Ne-am rugat cu domnul D. încă o lună. În cele din urmă el e prezentat din nou scrisoarea de demisie. Pentru că nu voia să-l piardă pe domnul D., șeful său i-a dat undă verde pentru a păzi Sabatul. Putea  avea ziua liberă.

Toți am lăudat pe Domnul!

Dar colegii săi nu-l susțineau. În mod intenționat îi cereau să vină la birou în Sabat pentru a îndeplini sarcini neobișnuite sau care nu erau necesare. Supărarea domnului D. era de înțeles. Noi l-am încurajat și ne-am rugat pentru colegii săi timp de opt săptămâni.

Domnul D. s-a prins de textul din Matei 5:16, care spune: ”Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. ” așa că atunci când colegii erau neprietenoși, el le împărtășea din principiile sănătății și le dădea mâncare sănătoasă în loc de a se înfuria.  A început apoi să se roage pentru fiecare coleg în fiecare zi.

Încet, încet atitudinea colegilor a început să se schimbe. Și-au cerut scuze pentru comportarea lor. Unii chiar au participat la seminarii de sănătate.

Domnul D. va fi botezat peste câteva săptămâni. Experiența sa este un răspuns la rugăciune.

Nota editorului: Această istorisire a fost scrisă de un lucrător pionier într-o zonă din Asia în care a împărtăși pe Hristos este dificil și câteodată riscant. Pentru acest motiv, nu publicăm numele oamenilor din această istorisire. Rugați-vă pentru lucrători, pentru noii convertiți și mai ales pentru domnul D. și colegii săi.

Aplicație practică

lightstock_107472_medium_bhp-150x150Este ceva în viața ta  care ar trebui schimbat, dar încă te lupți cu luarea deciziilor pe care să le urmezi? Roagă-te și cere lui Dumnezeu să-ți dea putere! El este credincios și nu ne cere să facem ceva fără să ne dea și puterea de a face acest lucru.

”Ascultarea este dovada uceniciei. Păzirea poruncilor dovedeşte sinceritatea mărturisirilor noastre de iubire. Când doctrina pe care o primim ucide păcatul din inimă, curăţă sufletul de orice necurăţie şi aduce roadă pentru sfinţire, putem şti că acesta este adevărul lui Dumnezeu. Când bunăvoinţa, amabilitatea, compătimirea, şi simpatia se dovedesc în viaţa noastră, când bucuria de a face binele este în inimile noastre, când Îl înălţăm pe Hristos şi nu eul personal, putem fi siguri că avem credinţa cea adevărată. „Prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.” (1 Ioan 2, 3.).” Cugetări de pe Muntele Fericirilor 146.

Tată bun din ceruri, Te rog ajută-ne să știm cum să Te onorăm prin deciziile pe care le luăm. Simțim că ne chemi la o umblare mai aproape de Tine, o viață de predare și o mai mare consacrare. Dar adesea, deciziile pe care ne chemi să le luăm nu sunt ușoare. Și alții chiar nu înțeleg. Te rugăm să ne dai puterea să mergem înainte. Dă-ne  puterea să ținem ochii ațintiți asupra Ta și să ne aducem aminte că nu contează ce spun alții câtă vreme Te onorăm pe Tine. Îți mulțumim că auzi această rugăciune și ne dai putere să ascultăm. În numele lui Isus, Amin.

Făgăduințe: 1 Samuel 15:22; Iacov 1:22; Filipeni 4:13

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *