Participă împreună cu mine la ”Provocarea lui Daniel”

Daniel și prietenii lui, duceau fără îndoială o viață pașnică în Ierusalim, când deodată lumea lor s-a schimbat pentru totdeauna.

Era anul 605 ÎC și forțele regelui babilonian Nebucadnețar invadaseră regatul lui Iuda.  Ca rezultat, Daniel și prietenii săi au fost luați prizonieri împreună cu alți tineri talentați din Ierusalim. Surprinzător, în loc să fie aruncați în închisoare sau trimiși într-un lagăr de muncă forțată, Daniel și prietenii săi s-au văzut puși în rândul celor favorizați de Nebucadnețar, având în față mâncarea și băutura regelui.

Cu toate acestea, Biblia ne spune: ”Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce” ( Daniel 1:8).

La insistența lui Daniel, lui și prietenilor lui li s-a dat un test de 10 zile cu vegetale și apă, pentru a vedea cum se descurcă. Ne putem imagina ce serios s-au rugat în timpul acestor 10 zile, iar Dumnezeu a auzit strigătele lor.

Biblia ne spune: ”După cele zece zile, ei erau mai bine la faţă şi mai graşi decât toţi tinerii care mâncau din bucatele împăratului” (Daniel 1:15).

Mai târziu, când au fost aduși în fața regelui, au fost găsiți ca fiind de 10 ori mai înțelepți  decât toți înțelepții și astrologii lumești ai împăratului (vezi Daniel 1:17-20).

Ca și Daniel și noi am fost luați prizonieri. De fapt, locuim într-o lume care a fost sub asediul babilonian – cel al Satanei – de mai mult de 6000 de ani. Ca urmare, avem de a face cu ravagiile războiului din toate părțile, chiar și în biserică: familii zdrobite, căsătorii ruinate,  copii pierduți, sănătate în declin, compromis spiritual și multe altele. Cu toate acestea situația noastră nu este fără speranță pentru că servim un Dumnezeu atotputernic care este și acum în măsură să ia răul pregătit de vrăjmaș și să-l transforme în ceva bun pentru slava Sa (Geneza 50:20).

Imaginați-vă dacă noi, ca și Daniel , ne-am ridica și am spune: “Nu vreau să fac compromis în acest regat al celui rău. Vreau să pun pe Dumnezeu la încercare. Vreau să testez Cuvântul Său. Vreau să fiu credincios, ca El să mă poată folosi pentru slava Lui.”

În ultimii ani mi-am făcut un obicei de a începe Anul Nou cu ceea ce eu numesc ”Provocarea lui Daniel.” Este un post de 10-21 de zile în care caut să pun deoparte tot ceea ce mă distrage din punct de vedere spiritual (incluzând mâncarea obișnuită, activitățile media- televizor, filme, muzică, etc) și caut să mă concentrez pe a merge mai profund în umblarea mea cu Dumnezeu. Ca rezultat, viața  mea este mai bogată.

Vă invit să vă participați împreună cu mine timp de 10 zile la ”Provocarea lui Daniel”! Începe astăzi!

Melody Mason – coordonator al inițiativei uniți în rugăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *