Cum a refăcut rugăciunea o căsătorie cu probleme

”Am nevoie de cineva care să se roage pentru mine și care să mă sfătuiască cum să postesc și să mă rog”- scria o femeie numită Laura.

E-mailul ei continua: ”Căsătoria mea are probleme serioase care mă distrug din punct de vedere emoțional. Din această cauză, am probleme cu viața mea spirituală. Nu mă pot ruga și nu pot citi Biblia oricât de mult îmi doresc acest lucru. Nu mai știu nici sine sunt și viața mea se prăbușește.

Nu o cunoșteam pe Laura, dar i-am răspuns la e-mail, promițându-i că mă voi ruga. I-am trimis și câteva informații legate de post și rugăciune.

O lună mai târziu mi-a scris din nou.nu aveam nici o idee la ce să mă aștept atunci când am deschis mesajul. Va cere să ne rugăm mai mult?

Redau mai jos fragmente din e-mailul Laurei, cu permisiunea ei de a le publica.

Dragă Raluca,

Timp de șase ani aveam probleme în căsnicie. Am căutat consiliere la pastorul nostru, dar nu a dat rezultate.  Seminariile de căsătorie nu păreau să ne ajute. Nimic nu ne ajuta.

Din exterior aveam o căsnicie perfectă. Oamenii ne spuneau că suntem minunați. Dar în interior, amândoi știam că nu suntem conectați. Iubirea noastră dispăruse. Știind că nu-mi iubesc soțul mă făcea să simt un gol, să fiu tristă, confuză, pierdută până la punctul în care nu mă mai puteam ruga și am devenit foarte deprimată.

Ca să vă dau  câteva amănunte, soțul meu este mult mai spiritual decât mine. El a fost mentorul meu spiritual încă de când ne-am întâlnit. Multe lucruri pe care le știu despre Dumnezeu le-am aflat de la el. Când i-am spus despre blogul tău cu cele 21 de zile de post și rugăciune el a fost foarte sceptic. Mi-a dat toate motivele pentru care nu ar trebui să fac acest lucru. Dar nu am fost convinsă. Știam sigur că trebuie să fac de îndată acest lucru, chiar dacă asta însemna să îl fac singură. Cu toate acestea, în dimineața în care am început cele 21 de zile de post și rugăciune, soțul meu mi-a spus: ”Voi posti și eu împreună cu tine!” Aceasta a fost prima minune.

Așa că am început. În timpul celor 21 de zile cea mai mare cerere a mea a fost: “Doamne, schimbă-mi viața. Vreau să iubesc pe Isus din nou.” Știam prea bine că dacă nu am iubire pentru Isus în inimă, iubirea soțului meu pe care o căutam nu va umple niciodată inima mea.

Dragă Raluca, Dumnezeu este atât de bun și îndurător. Iubirea Lui este veșnică. Pot să depun mărturie despre acest lucru. Dumnezeu a vindecat căsătoria noastră și a adus pace și fericire în căsnicia noastră din nou. Soțul meu este îndrăgostit nebunește de mine, mai mult decât îți poți închipui.

Dar cea mai mare minune pe care a făcut-o Dumnezeu este lucrarea pe care a făcut-o în viața mea spirituală. M-am îndrăgostit din nou de Cuvântul lui Dumnezeu și iubesc să fiu în prezența Sa.

Dacă aș scrie tot ce s-a petrecut, nu aș mai termina de scris. Voiam doar să știi că nu mai sunt femeia care ți-a trimis primul mesaj cu o lună în urmă. Isus a venit în inima mea și de data aceasta a venit ca să rămână.

Cu multă dragoste, Laura

Nota editorului: Istorisirea a apărut în Adventist Review în timpul celor 100 Zile de rugăciune, dar ne-am gândit să v-o împărtășim din nou pentru a inspira și a reînsufleți credința în inimile celor care au probleme în căsniciile lor. Numele Laurei este un pseudonim pentru  a-i păstra anonimatul, cu toate acestea trebuie să știți că ea și soțul ei sunt activi în viața de rugăciune a bisericii lor.

Aplicație practică

464836779-150x150Este ușor ca iubirea să slăbească în intensitate în timpul căsătoriei, mai ales atunci când ne ia viața înainte cu problemele ei și nu avem grijă să fim mereu conectați. Dacă faceți parte din această categorie, sau  căsnicia dumneavoastră a devenit doar o rutină și tânjiți după o relație mai bună vă încurajăm să vă luați  împreună o perioadă de post și rugăciune. Poate o săptămână sau zece zile, sau poate chiar 21 de zile.

Alegeți singuri de la ce vă abțineți în această perioadă: Poate un desert pe care îl consumați amândoi mult prea des, sau poate o emisiune de divertisment preferată care vă consumă adesea timpul. Sau poate alegeți împreună să mânați mai simplu pe durata unei perioade specifice de timp.

Apoi, rugați-vă împreună atât dimineața cât și seara. Împărtășiți-vă poverile și rugați-vă împreună pentru ele, cerând împlinirea făgăduințelor Cuvântului lui Dumnezeu. rugați-vă ca Dumnezeu să vă reîmprospăteze imagina a cine este și să vă dea o iubire profundă pentru soțul/soția dv. Rugați-vă ca să vă dea idei despre cum să vă apropiați mai mult unul de altul!

Și nu în ultimul rând, în loc să vă plângeți sau să cicăliți, căutați să vedeți ce lucruri va plac la celălalt. Puneți-vă ținta de a spune cel puțin un compliment în fiecare zi celuilalt, sau lucruri pe care le iubiți și le apreciați la el. Cu cât practicați mai mult acest lucru cu atât va fi mai ușor de făcut. Așa că încercați! Și mai ales evitați să vă plângeți.

Urmăriți acest lucru! Dumnezeu va lucra! El va răspunde la rugăciuni!

Tată bun din ceruri,

Este atât de ușor să fim ocupați să trăim, sau chiar să facem lucrare, și să încetăm să ne rugăm împreună și unul pentru altul așa cum ar trebui. Săptămâna aceasta vrem să ne rugăm pentru căsniciile noastre – fie ale noastre, fie ale altora pe care îi cunoaștem. Învață-ne să dăm atenție iubirii noastre, aprecierilor pe care le facem, încurajând pe celălalt și rugându-ne unul pentru altul. Știm că Tu poți revigora inimile noastre din nou! Îți mulțumim că ne asculți rugăciunea! În numele prețios la Domnului Isus, Amin!

Făgăduința a cărei împlinire s-o cerem: Psalm 85:6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *