Rugăciunea aduce vindecare

Janet participase la orele de rugăciune de multe ori, până acum. Dar de data aceasta urma să fie diferit, o experiență care avea să-i schimbe viața. Deși Janet nu realiza, aceasta era noaptea în care avea să fie vindecată.

”Eram profund disperată,” povestește ea mai târziu. ”am simțit că îmi folosisem toate resursele”. Timp de 18 ani fusese chinuită și hărțuită de Satana, acum era disperată.

Bătută și julită, Janet și-a croit drum în capelă și a găsit un loc pe rândul din spate. Când grupa a îngenuncheat pentru rugăciune, au invitat-o să li se alăture. În timpul orei de rugăciune, mai mulți studenți au împărtășit experiența lor și au lăudat pe Dumnezeu pentru vindecarea primită la o ungere care avusese loc cu două săptămâni în urmă. Janet ne-a spus mai târziu că ascultând despre vindecarea lor a văzut un licăr de speranță.

După ce ultima persoană a părăsit capela, am stins luminile și m-am îndreptat spre ieșire. Când am cotit pe hol, am descoperit-o pe Janet. M-a speriat. Părea foarte  concentrată. Hotărâtă. ”Nu mai pot trăi cu mânia asta,” a exclamat ea, ”dar am văzut un licăr de speranță în seara aceasta.”

Într-un moment ca acesta există un singur răspuns potrivit. Simțind că eram pe un pământ sfânt, am căzut pe genunchi în rugăciune. Pe când ne rugam, am devenit foarte conștienți de prezența Domnului. Ceva s-a întâmplat în sufletul lui Janet. Era ca o eliberare.

”Totul a dispărut într-o secundă,” mărturisea ea mai târziu.  A început să râdă și să plângă în același timp, ca și cum o cascadă de emoții îi răvășea sufletul. Apoi s-a ridicat în picioare și a exclamat: ”Pot să zâmbesc și pot să respir!” Întunericul fusese alungat. Apăsarea dispăruse. Ochii ei îi erau strălucitori și expresia feței era transformată. Inima îi era plină de bucurie și a început să laude și să slăvească pe Dumnezeu. Nu era loc de îndoială. Janet tocmai experimentase puterea vindecătoare a lui Dumnezeu.

Derek Morris este editor la Ministry Magazine și gazda cunoscutului program Hope Sabbat School.


Aplicație practică

Dacă tu sau unul din cei dragi are nevoie de vindecare (fizică, emoțională, spirituală) atunci aici este locul potrivit. Dumnezeul nostru este puternic și este în stare să facă cu mult mai mult decât cerem sau gândim. Deși nu știm totdeauna momentul și modul în care El alege să vindece pe copiii Săi ( fie instantaneu, fie gradat, fie la a doua Sa venire), știm cu siguranță că voia Sa este ca ei să fie vindecați. Și noi ar trebui să ne rugăm cu credință pentru că El a promis că toate lucrurile  lucrează împreună pentru binele nostru și pentru slava Sa (Romani 8:28).

Ellen White  încuraja cândva oamenii să se roage această rugăciune pentru vindecare: ”Eu aș veni înaintea Domnului cu această cerere: «Doamne, noi nu putem să cunoaștem inima acestui bolnav, dar tu știi dacă este pentru binele acestui suflet și pentru slava Numelui Tău să-i redai sănătatea. În marea Ta bunătate, ai milă de cazul acesta și fă ca lucrarea vindecătoare să aibă loc în organismul acesta. Lucrarea trebuie să fie întru totul a Ta»” (Rugăciunea, p.230)

Ea a continuat spunând că dacă ar fi înălțate mai multe cereri de rugăciune ”Puterea cea Marelui Vindecător ar fi văzută. Mult mai mulți ar fi întăriți și binecuvântați și mult mai multe boli acute ar fi vindecate” (Solii alese, vol.3 p.295).

Să cerem lui Dumnezeu să ne cerceteze inimile ca să putem fi vindecați: mai întâi spiritual și în al doilea rând, dacă va fi pentru slava și onoarea Sa, și fizic.

Tatăl nostru, strigăm azi la Tine pentru vindecare. Suntem bolnavi spiritual din cauza păcatului. Avem nevoie de Tine să ne eliberezi și să ne faci făpturi noi în Tine. Mulți dintre noi, dintre cei pe care îi iubim suferă de tot felul de boli fizice. Știm că Tu poți vindeca azi la fel cum ai făcut-o în timpurile biblice. Arată-ne cum să ne rugăm, cum să îndepărtăm orice păcat, toate obstacolele pentru ca Tu să poți lucra liber în viețile noastre. Ne prindem de Tine și de făgăduințele Cuvântului Tău. Dacă Tu alegi să nu vindeci instantaneu, sau dacă Tu alegi ca cei pe care-i iubim să meargă la odihnă, ajută-ne să continuăm să avem încredere în Tine, știind că Tu ești al lucru. În Numele lui Isus, Te-am rugat, Amin.

Făgăduința a cărei împlinire s-o cerem: Psalmul 103

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *