Nu vom ucide

CoverSă nu ucizi” – Exod 20:13

Toate actele de nedreptate care tind să scurteze viața; spiritul de ură și răzbunare sau cultivarea unei pasiuni care duce la acțiuni vătămătoare pentru alții sau care ne face să le vrem răul („căci cine urăște pe fratele său este un ucigaș”); o egoistă neglijare de a purta de grijă celor în nevoie sau în suferință; orice satisfacere egoistă a poftelor, orice lipsire fără rost de cele necesare, sau munca peste măsură ce tinde să vatăme sănătatea — toate acestea, într-o măsură mai mare sau mai mică, sunt călcări ale poruncii a șasea. (PP 308).

Unii sacrifică obligații fizice şi morale, gândind să găsească fericirea; aceștia îşi pierd atât sufletul, cât şi trupul. Alții işi caută fericirea în satis­facerea unui apetit nenatural, considerând satisfacerea gusturilor mai de dorit decât sănătatea şi viața. Mulți acceptă să fie aserviți pasiunilor senzuale şi vor sacrifica puterile fizice, intelectuale și morale pentru satisfacerea poftei.  Ei se vor duce înainte de vreme în mormânt şi în ziua judecății vor fi acuzați de sinucidere (YI, 1 aprilie 1872).

Spiritul urii şi al răzbunării îşi are originea în Satana şi aceasta l-a făcut să ducă la moarte pe Fiul lui Dumnezeu. Oricine nutrește invidie sau răutate nutrește același spirit și rodul acestuia va fi spre moarte. Gândul răzbunător cuprinde fapta rea, după cum planta se află în sămânță (CMF, 56).

Legea lui Dumnezeu ia notă de gelozie, invidie, ură, răutate, răzbunare, poftă și  de ambițiile care răvășesc sufletul, dar care nu și-au găsit expresia în acțiuni exterioare pentru că ceea ce a lipsit a fost ocazia şi nicidecum dorința. Și aceste emoții păcătoase vor fi puse la socoteală în ziua în care “Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată… cu privire la tot ce este ascuns” (Eclesiastul 12:14; ST, 15 aprilie,1886).

Hristos este neprihănire, sfințire şi răscumpărare pentru aceia care cred în El… El așază înaintea noastră un exemplu desăvârșit de ascultare sfântă de Legealui Dumnezeu (RH,4 februarie 1890).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *