El cunoaște mai dinainte nevoile noastre

CoverTatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-I cereți voi” – Matei 6:8.

Dacă Dumnezeu, Artistul divin, dă unor simple flori, care pier într-o zi, un colorit delicat și variat, cu cât mai mare grijă va avea El de aceia care sunt creați după chipul Său?… Dacă oamenii iubesc și ascultă de Dumne­zeu și își fac partea, Dumnezeu Se va îngriji de toate nevoile lor… Nici un om nu poate adăuga nici măcar un centimetru la statura sa, oricât de doritor ar fi el sa facă acest lucru. Nu este mai puțin irațional să fii îngrijorat de ziua de mâine și de nevoile ei. Fă-ți datoria și încrede-te în Dumnezeu, căci El știe de ce lucruri ai nevoie… El veghează asupra noastră cu mai multă gingășie decât o face o mamă la căpătâiul  copilului suferind… Dumnezeu este prieten în  nedumerire și necaz, protector în nenorocire, salvator din mii de primejdii, pe care noi nu le vedem (RH/18 Sept. 1888).

Dumnezeu locuiește în fiecare cămin; El aude fiecare cuvânt care este rostit, ascultă fiecare rugăciune care este înălțată, simte necazurile și dezamăgirile fiecărui suflet, ține cont de modul în care este tratat tatăl, mama, sora, prietenul și vecinul. El se îngrijește de  nevoile noastre și iubirea, mila și harul Său se revarsă continuu pentru a satisface nevoia noastră… În purtarea Lui de grijă ne putem odihni în siguranță.(C.M.F./108).

Dumnezeu ajută pe cei slabi și întărește pe cei ce nu au putere. În locurile în care încercările, conflictele și sărăcia sunt cele mai mari, lucrătorii lui Dumnezeu trebuie să aibă protecție sporită. Acelora care lucrează în focul conflictelor Dumnezeu le spune: „Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă” – Ps. 121:5.

Domnul Se adaptează nevoilor noastre speciale. El este o umbră pe mâna noastră cea dreaptă. El merge alături de noi, gata să împlinească toate nevoile noastre. El stă foarte aproape de cei care sunt angajați voluntar în slujirea Lui. El cunoaște pe fiecare pe nume. O, ce asigurare avem din partea iubirii duioase a Domnului Hristos. (3 BC/1153).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *