Cum am învățat să am încredere în Dumnezeu

de Janet Page

Cea mai mare parte a vieții mele am simțit că nu sunt suficient de bună. Când am devenit lider al întâlnirilor de instruire, sau am vorbit în public, eram consumată de frică și îngrijorare. Dar într-o zi, la o conferință de rugăciune, Dumnezeu m-a mișcat literalmente și a început să-mi schimbe inima.

Povestea începe de fapt pe când coordonam o întâlnire de aproape 500 de femei, cu încă 75 pe lista de așteptare. Capacitatea sălii era de 450 de persoane. Logistica de acomodare și hrănire a mai multor femei era descurajantă, chiar dacă a devenit disponibilă o sală de ședințe mai mare.

Cu doar trei zile înainte de întâlnire, am luat de la aeroport pe vorbitorul principal, care îmi era  bună prietenă. Tami nu fusese niciodată în California și am vrut să fac ceva special pentru ea. Așa că am dus-o la San Francisco pentru a merge cu troleibuzele și a hrăni leii de mare la debarcader. Apoi am călătorit de-a lungul frumoasei coaste până la Monterey. Tot timpul, am continuat să mă îngrijorez și să-mi fie frică.

În cele din urmă, Tami mi-a spus: „Tu ești cea care m-a învățat să am credință și încredere  în Dumnezeu. Trebuie să ai încredere în Dumnezeu!” I-am aruncat o privire vinovată. Avea   dreptate. Nu aveam încredere  în Dumnezeu.

Weekendul a mers grozav și Dumnezeu a dat binecuvântare. Dar până duminică dimineață, făcusem o viroză. Mă durea peste tot! Totuși simțeam că ar trebui să o duc pe Tami la aeroport și tot drumul mi-a reamintit: „Trebuie să ai încredere în Dumnezeu”. În timp ce se îndrepta spre avion, s-a întors și mi-a spus încă odată: „Janet, trebuie să ai încredere în Dumnezeu!” Îmi venea să o strâng de gât, dar Dumnezeu îmi vorbea prin ea.

Cu toate acestea, la fiecare eveniment nou pe care îl planificam sau la care trebuia să vorbesc, mă îngrijoram de fiecare detaliu. Mă îmbolnăveam singură emoțional (și fizic).

Câteva luni mai târziu coordonam o conferință de rugăciune pentru adulți având adolescenți ca lideri. Au venit cu pastorul lor de tineret să ne învețe cum să studiem un pasaj biblic într-o grupă mică și cum să ne rugăm împreună. Ca de obicei, mă stresam pentru fiecare detaliu.

Aproape de ultima zi, eram într-o grupă mică. Studiam Luca 24: 13–35 – drumul spre Emaus. Liderul nostru adolescent ne-a cerut să îl citim fiecare pentru sine și apoi să discutăm cine, ce, când și unde. Apoi ne-a pus să-l citim din nou fiecare pentru sine și să-L întrebăm pe Dumnezeu ce vrea să ne spună nouă personal.

M-am rugat ca Dumnezeu să-mi arate și, pe când citeam, am simțit cum inima mi se strânge la versetul 25. „Atunci, Isus le-a zis: ‹O, nepricepuților şi zăbavnici cu inima, când este vorba să credeţi tot ce au spus prorocii!> ”

Am simțit că Dumnezeu îmi spune: „De ce nu ai încredere în Mine?” Așezând Biblia cu mâna pe acel verset, mi-am plecat capul și m-am rugat.

Când am deschis ochii, am fost șocată! Biblia mea nu mai era deschisă la Luca 24:25. Era deschisă la Romani 15, iar degetul meu era pe versetul 13: „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea, în timp ce credeţi [vă încredeți în El- traducerea NIV], ca să aveţi nădejde din belşug, prin puterea Duhului Sfânt!” (NTLR).

Dumnezeu mă convingea cu putere că stresul și îngrijorarea erau păcat. Chiar acolo, mi-am mărturisit păcatul și am acceptat iertarea lui Dumnezeu. Am vrut să am încredere deplină în El tot timpul.

În lunile următoare, încrederea mea în Dumnezeu a crescut. L-am lăudat pentru conducerea  specială și călăuzirea credincioasă în schimbarea mea.

Câteva luni mai târziu, mi s-a cerut să vorbesc la o întâlnire de Ziua Femeii. Din nou, am început să mă agit, să mă îngrijorez și să mă simt teribil de inadecvată. La sfârșitul întâlnirii, mi s-a înmânat un cadou și legat de fundă era un verset biblic – Romani 15:13.

La scurt timp după aceea, eu și Jerry am fost rugați să vorbim la o conferință de rugăciune într-o regiune în care lucrasem și unde locuia Tami. Am început să mă agit cu privire la faptul că urma să vorbesc acolo unde lucrasem timp de șapte ani. M-am gândit că nimeni nu vrea să mă audă.

În prima seară, Tami a stat în rândul din fața mea și mi-a întins un mic card cu o imagine frumoasă și Romani 15:13 pe ea. Nota ei de pe spatele cardului spunea că se roagă pentru mine.

Am fost uimită! Mai târziu, am întrebat-o cum s-a întâmplat să-mi dea acel verset. Ea a spus: „Nu știu ce verset biblic a fost. Aveam cardul în casă și l-am folosit pentru a-ți  scrie o scurtă notă. ”

Dumnezeu este uimitor de personal. Îi pasă cu adevărat de fiecare detaliu al vieții noastre. Dorește mult  să ne odihnim în El și să avem încredere în El.

Pe măsură ce această lume se apropie de final, haosul și nesiguranța sunt noul normal. Isus a întâmpinat și momente dificile. Legătura cu Tatăl Său ceresc e cea care a adus pace.

De nenumărate ori, am învățat că El este credincios și sigur. Când ne rugăm și citim Cuvântul Său,  urmează vindecare și pace. Trebuie să recunosc că învăț greu, dar Dumnezeu este răbdător. Să avem ”încredere în Dumnezeu!”

Janet Page servește ca secretar asociat  al departamentului pentru soțiile și familiile pastorilor și de rugăciune.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

3 – 9 octombrie 2020

  • Rugați-vă pentru toți cei care au pierdut proprietăți și bunuri în incendiile recente din California care continuă să ardă. Rugați-vă pentru copiii a căror școală a fost distrusă în incendiu. Rugați-vă și pentru cei care au suferit datorită altor dezastre naturale recente.
  • Rugați-vă pentru siguranța membrilor bisericii în zonele în care pandemia COVID-19 crește din nou. Rugați-vă pentru sănătate și refacere și pentru găsirea unui tratament eficient.
  • Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru Consiliul Anual al Conferinței Generalei care va avea loc în următoarele câteva săptămâni. Toți liderii bisericii mondiale se vor aduna împreună pe zoom pentru a planifica, a se ruga și a lua decizii importante pentru anul următor și nu numai. Rugați-vă mai ales pentru ca Duhul Sfânt să călăuzească  întâlnirile și agenda de lucru.
  • Rugați-vă pentru înțelepciune și claritate pentru Comitetul Executiv al Consiliului Anual, în timp ce discută probleme sensibile pe ordinea de zi. Rugați-vă pentru ca răbdarea, dragostea și un spirit ca al lui Hristos să fie resimțite în toate întâlnirile și ca Dumnezeu să fie slăvit prin fiecare discuție și decizie luată.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission oamenilor, la care evanghelia încă nu a ajuns încă, marocanii. Frumoasa țară a Marocului din Africa de Nord  este una dintre țările din lume la care s-a ajuns cel mai puțin! Doar 0,09% dintre marocanii de limbă arabă cred în Isus. Vă veți alătura nouă în rugăciunea ca Duhul Sfânt să lucreze într-un mod puternic în Maroc și ca milioane de oameni să-l accepte pe Isus ca Mântuitorul lor?

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *