Vocea datoriei

Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta” Eclesiastul 9:10.

Vocea datoriei este vocea lui Dumnezeu –ghid înnăscut trimis din cer. Fie că este plăcut sau neplăcut, trebuie să facem datoria care se află direct în calea noastră. Dacă Domnul vrea ca noi să purtăm o solie la Ninive, nu va fi pe placul Lui dacă noi vom merge la Iopa sau la Capernaum. Dumnezeu are motive să ne trimită la locul către care sunt picioarele noastre îndreptate…

Vulpile mici strică viile mari. Micile neglijențe, micile deficiențe, micile fapte de necinste, micile abateri de la principii sunt cele care orbesc sufletul și îl despart de Dumnezeu.

Lucrurile mici ale vieții sunt cele ce dezvoltă spiritul și determină caracterul. Cei care neglijează lucrurile mici nu vor fi pregătiți pentru a rezista testelor severe când sunt aduse asupra lor să le poarte. Amintiți-vă că lucrarea de clădire a caracterului nu se termină până la sfârșitul vieții. În fiecare zi, o cărămidă bună sau rea este clădită în structură. Tu, fie clădești strâmb, sau cu exactitatea și corectitudinea care vor face un templu frumos pentru Dumnezeu. De aceea, căutând să faci lucruri mari, nu neglija micile ocazii care vin zilnic către tine. Cel care neglijează lucrurile mici și totuși își închipuie că este gata să facă lucruri minunate pentru Domnul, este în pericol de a cădea cu totul. Viața nu este făcută doar din mari sacrificii și din realizări minunate, ci din lucruri mici.

Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta. Fă-ți munca plăcută cu cântece de laudă. Dacă vrei să ai un caracter curat în cărțile din ceruri, nu te agita și nu bombăni. Fie ca rugăciunea ta zilnică să fie: “Doamne, ajută-mă să fac tot ce pot mai bine… Dă-mi energie și voioșie. Ajută-mă să aduc în slujirea mea iubirea Mântuitorului.”

Privește fiecare datorie, oricât de modestă, ca fiind sacră, pentru că este o parte din serviciul lui Dumnezeu. Nu lăsa ca nimic să nu te facă să uiți pe Dumnezeu. Adu-L pe Hristos în tot ceea ce faci. Atunci viața ta va fi plină de strălucire și recunoștință. Vei face tot posibilul, mergând înainte cu bucurie în slujba Domnului, cu inima plină de bucuria Sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *