Doar ziua de azi

 ”Domnul cunoaște zilele oamenilor cinstiți; și moștenirea lor ține pe vecie” Psalm 37:18.

Talantul timpului este prețios. Fiecare zi ne este dată cu încredere și noi vom fi chemați să dăm socoteală de ea lui Dumnezeu.

Zi de zi trebuie să fim instruiți, disciplinați și educați pentru a fi folositori în această viață. Doar o singură zi- gândiți-vă la aceasta. O zi este a mea. În această zi voi face tot ceea ce pot mai bine. Voi folosi talantul vorbirii pentru a fi o binecuvântare pentru cineva, un ajutor, un mângâietor, un exemplu pe care Domnul Mântuitorul meu îl va aproba. Voi  exersa răbdarea, bunătatea, toleranța, pentru ca virtuțile creștine să se dezvolte astăzi în mine.

Dacă ești  împăcat cu Dumnezeu astăzi, ești gata dacă Hristos ar veni astăzi. Ceea ce avem nevoie este ca Hristos, nădejdea slavei, să ia chip în noi. Vrem ca să ai o dorință profundă și serioasă după neprihănirea lui Isus Hristos. Veșmintele tale vechi și zdrențuite ale îndreptățirii de sine nu-ți vor oferi intrarea în împărăția lui Dumnezeu. Doar veșmântul care este țesut în războiul cerului – neprihănirea lui Isus Hristos, doar ea va face acest lucru. Ea îți va dărui o moștenire între cei sfințiți. Aceasta ne dorim. Și valorează mai mult decât tot câștigul lumesc, valorează mai mult decât toate fermele tale, decât toată onoarea pe care o pot revărsa asupra ta ființele omenești…

Te pregătești tu, zilnic, în  mod individual ca să te unești cu familia din ceruri? Ești certăreț aici? Cauți greșeli la cei din casă? Dacă ești astfel, le vei găsi greșeli și în ceruri. Caracterul tău este încercat și pus la probă în această viață, să se vadă dacă vei deveni un iubitor de pace în împărăția lui Dumnezeu din ceruri.

Dumnezeu ne cere să ne îndeplinim datoriile zilei de azi și să îndurăm încercările ei. Astăzi, trebuie să urmărim să nu rănim în cuvânt și faptă. Astăzi trebuie să lăudăm și să onorăm pe Dumnezeu. Exercitând  o credință vie astăzi, trebuie să biruim pe vrăjmaș. Astăzi trebuie să căutăm pe Dumnezeu, determinați să nu fim satisfăcuți fără prezența Sa. Ar trebui să veghem, să lucrăm și să ne rugăm ca și cum aceasta ar fi ultima zi care ni s-a acordat. Câtă intensă seriozitate ar fi atunci în viața noastră. Cât de aproape am urma atunci pe Isus în toate cuvintele și faptele noastre.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *