Actul de credință

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se văd” Evrei 11:1.

Credința nu este fundația mântuirii noastre, dar este marea binecuvântare – ochiul care vede, urechea care aude, piciorul care aleargă, mâna care prinde. Este mijlocul nu scopul. Dacă Hristos Și-a dat viața ca să mântuiască pe păcătoși de ce nu aș lua binecuvântarea aceasta? Credința mea o apucă și astfel credința mea devine încrederea neclintită în lucrurile nădăjduite, dovada lucrurilor nevăzute. Astfel, bizuindu-mă și crezând, am pace cu Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos.

Credința, credința mântuitoare.. este actul sufletului prin care întreaga ființă este predată în paza și sub controlul lui Isus Hristos. El rămâne în Hristos și Hristos rămâne în sufletul în care credința este suverană. Credinciosul își încredințează sufletul și trupul lui Dumnezeu și poate spune cu convingere: Hristos este în stare să păstreze ce I-am încredințat până în ziua aceea. Toți  cei care vor face acest lucru vor fi salvați pentru viața veșnică. Va fi o convingere că sufletul este spălat în sângele lui Hristos, îmbrăcat cu neprihănirea Sa și prețios în ochii lui Isus.

Amintiți-vă că exercitarea credinței este mijlocul de păstrare a  acesteia. Dacă stai mereu într-o singură poziție, fără să te miști, mușchii devin fără putere și membrele își pierd puterea de mișcare. Același lucru este valabil și în ceea ce privește  experiența ta religioasă. Trebuie să crezi făgăduințele lui Dumnezeu… Credința se va desăvârși prin exercițiu și activitate.

Este de cea mai mare importanță pentru noi să ne înconjurăm sufletul cu atmosfera credinței. În fiecare zi noi decidem destinul nostru veșnic  în concordanță cu atmosfera care ne înconjoară sufletul. Noi suntem responsabili în mod individual de influența pe care o exercităm și consecințe pe care nu le vedem vor rezulta din vorbele și din acțiunile noastre. Dacă Dumnezeu ar fi salvat Sodoma și Gomora de dragul a zece persoane neprihănite, care ar fi influența în favoarea binelui care s-ar putea răspândi ca rezultat al credincioșiei poporului lui Dumnezeu, dacă fiecare din cei care mărturisesc numele lui Hristos ar fi și îmbrăcat cu neprihănirea Sa?

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *