Rămânând în Hristos

Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduceţi rod, dacă nu rămâneţi în Mine”  Ioan 15:4.

Nu avem nevoie  doar  de o atingere întâmplătoare cu Hristos, ci să rămânem în El. El te-a chemat să stai cu El. El nu-ți propune o binecuvântare de scurtă durată, care e realizată ocazional căutând stăruitor pe Domnul, dar care trece în timp ce tu te angajezi în îndatoririle obișnuite ale vieții. Rămânerea ta cu Hristos face ca fiecare îndatorire necesară să fie ușoară, pentru că El poartă greutatea fiecărei sarcini. El a pregătit totul ca să rămâi cu El. Asta înseamnă că tu trebuie să fii conștient de rămânerea în Hristos, că ești continuu cu Hristos, și atunci mintea ta este încurajată și întărită…

Nu sta în afara lui Hristos, așa cum fac mulți pretinși creștini astăzi. Pentru că ”Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi” este un lucru posibil de realizat, și invitația n-ar fi fost dată dacă n-ai putea face acest lucru. Isus Mântuitorul nostru te atrage în mod constant prin Duhul Său Cel Sfânt, lucrând cu mintea ta, pentru ca să rămâi in Hristos… Binecuvântările pe care El le revarsă sunt toate legate de propriile tale acțiuni.Va fi Hristos refuzat? El spune ”Pe cel ce vine la Mine nu-l voi da afară”(Ioan 6: 37). Despre altă clasă spune, ”Şi nu vreţi să veniţi la Mine, ca să aveţi viaţa” (Ioan 5: 40)…

Ai înțeles tu, am înțeles eu pe deplin duioasa chemare ”Veniți la Mine”? El spune, ”rămâi în Mine”,  nu spune rămâi cu Mine. ”Te rog înțelege-Mi chemarea. Vino la Mine ca să stai cu Mine.” El va revărsa din plin toate binecuvântările legate de El peste cei ce vin la El pentru viață. El are pentru tine ceva mai bun decât o binecuvântare de scurtă durată pe care o simți când Îl cauți pe Domnul în rugăciune fierbinte. A schimba câteva cuvinte  cu Isus e ca o picătură în ocean. În locul unui privilegiu de scurtă durată, care  trece în timp ce tu te angajezi în îndatoririle vieții, tu ai privilegiul de a rămâne în prezența Sa. Oare frământările, nedumeririle și grijile te vor îndepărta de Hristos? Suntem noi mai puțin dependenți de Dumnezeu la locul de muncă, la câmp, la cumpărături?… Domnul Isus va rămâne în tine și tu în El, oriunde.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Traducere: Dia Dospinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *