Lucrarea îngerilor

CoverʺElisei s-a rugat, şi a zis: «Doamne, deschide-i ochii să vadă». Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de cară de foc împrejurul lui Eliseiʺ 2 Împărați 6:17.

Cât de puțini meditează la agenții nevăzuți. Oamenii acționează fie de partea lui Dumnezeu, fie de partea Satanei, fie de partea Prințului luminii, fie de partea prințului întunericului. Tot cerul este extrem de interesat de ființele omenești care par să fie atât de active și totuși nu acordă nici un gând lumii nevăzute. Gândurile lor nu sunt îndreptate către Cuvântul lui Dumnezeu și către învățăturile lui. Dacă și-ar însuși Cuvântul lui Dumnezeu, ar fi surprinși să vadă că sunt agenți , buni și răi, care observă fiecare cuvânt și fiecare faptă. Ei sunt prezenți la fiecare întâlnire de afaceri, în consilii și în adunările în care ne închinăm lui Dumnezeu. La aceste întruniri publice sunt mai mulți ascultători decât pot fi văzuți cu ochiul liber și fiecare are lucrarea lui de făcut. Acești agenți nevăzuți  sunt colaboratori cu Dumnezeu sau cu Satana și ei lucrează mai constant și cu mai multă putere decât o fac oamenii. Câteodată inteligențele cerești dau deoparte cortina care ascunde lumea nevăzută pentru ca noi să putem să deconectăm mințile de la iureș și grabă și să avem în vedere că există martori la tot ceea ce facem și spunem  atunci când facem afaceri  ca și atunci când ne credem singuri.

Dumnezeu ne poate ascuți percepțiile pentru a înțelege că aceste ființe puternice care vizitează lumea noastră au avut o parte activă în lucrarea pe care noi o numim a noastră. Aceste ființe cerești sunt îngeri slujitori și adesea ei iau formă de ființe omenești. Ca străini conversează cu cei angajați în lucrarea lui Dumnezeu. În locuri singuratice ei au fost tovarășii călătorului în pericol. În vasele aruncate de furtună, îngeri în chip de ființe omenești au vorbit cuvinte de încurajare pentru a înlătura frica și a inspira speranță în ceasul pericolului și pasagerii au gândit că era unul dintre ei, unul dintre cei cu care nu vorbiseră niciodată.

Mulți, în diferite situații au ascultat vocile locuitorilor altor lumi. Ei au venit să acționeze ca parte din această viață. Ei au vorbit în adunări și au deschis istoria omenirii în fața adunărilor și au făcut lucrări care erau imposibil de făcut de către agenți omenești. Iar și iar au fost generali în armate. Au fost trimiși  să îndepărteze epidemii. Au mâncat la masă cu familii umile. Adesea au apărut ca niște călători obosiți în căutare de adăpost pentru noapte.

Avem nevoie să înțelegem mai bine lucrarea acestori îngeri care ne vizitează.  – Manuscris 39, 11 martie 1898, ʺZiua Socotelilor ʺ

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *