Țintește sfințenia, nu doar sănătatea

ʺVă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovniceascăʺ Romani 12:1.

Dacă cei angajaţi în această iniţiativă [Institutul de sănătate existent acum la Battle Creek] încetează să-şi privească lucrarea dintr-un înalt punct de vedere religios, imitând teoria şi practica celor din conducerea instituţiilor în care bolnavii sunt trataţi doar pentru refacerea sănătăţii, binecuvântarea specială a lui Dumnezeu nu va fi asupra institutului nostru mai mult decât este asupra acelora care învaţă şi practică teorii greşite.

Am văzut că o lucrare de amploare nu poate fi realizată în timp scurt, pentru că nu este un lucru uşor să găseşti doctori pe care Dumnezeu îi poate aproba şi care să poată lucra împreună în armonie, dezinteresat şi cu zel, spre binele oamenilor care suferă. Trebuie avut în vedere întotdeauna că marele obiectiv ce trebuie atins astfel nu este doar sănătatea, ci desăvârşirea şi spiritul de sfinţenie, care nu poate fi atins având corpuri şi minţi bolnave. Acest obiectiv nu poate fi atins lucrând şi având ca standard numai cele lumeşti. Dumnezeu va ridica bărbaţi şi femei și îi va califica spre a-i angaja în lucrare nu doar ca medici pentru trup, ci şi pentru sufletul bolnav de păcat, ca părinţi spirituali pentru tineri şi fără experienţă…

Cei care sunt doborâţi datorită epuizării fizice trebuie să lucreze mai puţin, iar lucrul pe care îl fac să fie uşor şi plăcut. Însă a-i ţine departe de orice fel de muncă sau mişcare fizică se va dovedi, în cele mai multe cazuri, spre ruina lor… Inactivitatea este cel mai mare blestem ce ar putea veni asupra unora ca aceştia. Puterile lor ar ajunge într-o asemenea stare de stagnare, încât ar fi imposibil ca ei să reziste în faţa bolii şi acestei stări de apatie pentru a-şi putea redobândi sănătatea.- Mărturii vol.1, pag. 554-556.

Devoționalul face parte din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *